Jump to content

Nie widzi USB na nowym sofcie

Guest misza

Recommended Posts

Guest misza

Witam serdecznie,

jak wiecie zaczął się temat burzowy i po jednej z nich zjarało mi gniazdo sieciowe nboxa

Posiadam w innym dekoderze kartę WIFI na USB, więc chciałem ją podpiąć do nboxa z wypalonym portem.

Wgrałem stery karty wifi na penka z repozytorium, walczyłem dwa dni poprzez instalację lokalnego pakietu ale media scanner  nie widzi penka.

Myślałem, że USB też się zjarało ale ten sam temat na innych dwóch nboxach i najnowszej Graterlii. Próbowałem 4 penki po 4 i 8GB dalej nic.

Teraz moje pytanie:

jak skonfigurować świeżo wgraną najnowszą Graterlię na nboxie ze spaloną sieciówką, kiedy dalsza instalacja odbywa się przez konsolę a komunikacja przez nią jest niemożliwa? W jaki sposób wgrać sterownik do wifi jak nie ma predefiniowanego interfejsu graficznego i media scannera który przeszukałby penka?

Dziękuję za pomoc, używałem szukajki, sprawdzałem FAQ, naprawa sieciówki jest ostatecznością.

Może zabrzmi to brutalnie ale nie wspieramy uszkodzonych odbiorników.

Jeżeli chcesz kombinować to polecam wgrać soft do sprawnego tunera, dograć co trzeba, zrobić backup i ten backup wgrać do uszkodzonego.

W GOS nie zajmujemy się obchodzeniem problemów uszkodzonych tunerów.