Homer00 Posted June 8, 2017 Share Posted June 8, 2017 Witam. Czy da się połączyć dekoder przez wifi z komputerem aby można było oglądać na kompie telewizje? Teraz gdy w przeglądarką wpisuje ip dekodera do prosi o login i hasło, ale nie znam aby wpisać. Mam system Graterlia. Dzięki za wszelkie info. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tux Posted June 12, 2017 Share Posted June 12, 2017 Zgaduję, że masz BliżejNieOkreślonyBOX. W tej sytuacji mogę Ci podpowiedzieć abyś podał hasło i użytkownika, o którego prosi OpenWebif. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Homer00 Posted June 14, 2017 Author Share Posted June 14, 2017 Witam. Mam nBox 5800s BXZB i nie wiem co mam tam wpisac. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Homer00 Posted October 5, 2017 Author Share Posted October 5, 2017 Witam raz jeszcze Czy da sie jakos zresetowac haslo i login do mojego dekodera? [warning]Zabronione jest publikowanie wpisów naruszających zasady pisowni języka polskiego, niedbałych i niezrozumiałych. Proszę poprawić.[/warning] Link to comment Share on other sites More sharing options...
mickey Posted October 5, 2017 Share Posted October 5, 2017 Uruchomić z innego nośnika, podmontować w systemie plików aktualny system i zmodyfikować plik /etc/passwd. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Homer00 Posted November 25, 2017 Author Share Posted November 25, 2017 Witam. A czy mógłbyś kolego łopatologicznie mi to wyjaśnić. Jestem zielony w te klocki. Ewentualnie czy jak wyślę pliki instalacyjne mojego dekodera to coś da? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mickey Posted November 28, 2017 Share Posted November 28, 2017 Ze strony projektu dane domyślne: Aby zalogować się to terminala/ftp proszę użyć poniższych danych: MIPS32EL: user: root pass: graterlia SH4: user: root pass: brak hasła Sprawdź może te dane pasują, jeżeli nie to czytaj dalej. Łopatologii jak ręcznie zmienić zawartość pliku /etc/passwd nie będę jednak tworzył, ale jak Ci zależy tylko na tym, żeby się przez OpenWebif dostać do tunera to weź pilota, wejdź w menu konfiguracji wtyczek i tam znajdź OpenWebif. Następnie ustaw: Włącz uwierzytelnianie HTTP: Nie Jeszcze jest opcja taka, że dane powyższe pasują, ale z powodu innych opcji nie wpuszcza użytkownika root. Wtedy ustaw: Zablokuj dostęp dla użytkownika root: Nie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tata61 Posted November 28, 2017 Share Posted November 28, 2017 Witam Aby połączyć się z OpenWebif trzeba go pierwsze zainstalować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mickey Posted November 28, 2017 Share Posted November 28, 2017 Ale kolega Homer00[/member] pisał na początku, że pyta o login i hasło, więc OpenWebif już jest. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tata61 Posted November 28, 2017 Share Posted November 28, 2017 To pozostaje mu tylko skorzystać z twoich wskazówek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Homer00 Posted November 29, 2017 Author Share Posted November 29, 2017 Dzieki za odpowiedz. Niestety nic z tych wskazówek nie pomaga. Nie wiem czy to taki system ta graterlia czy ktoś zmienił hasło i nie mogę się logowac. Zalazłem jeszcze coś takiego:" Sprawa jest prosta, należy z pilota w menedżerze plików w nboxie z katalogu /etc usunąć plik "passwd", pozostaje nam jeszcze plik "passwd-" któremu trzeba wyedytować nazwe do "passwd" usuwając "-" z nazwy. Hasło zostaje zresetowane i teraz jest root/pkteam." Tylko gdzie jest ten menager-jak go właczyć? Link to comment Share on other sites More sharing options...
loki7777 Posted November 29, 2017 Share Posted November 29, 2017 Tylko, że PKT to nie GOS. Wgrywałeś system od zera czy gotowca jakiegoś? Loguj się po FTP jak się da i usuń/edytuj co trzeba. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Homer00 Posted November 30, 2017 Author Share Posted November 30, 2017 Wgrywałem gotowca. Nie mogę załączyć plików bo są za duże. Mogę podesłać na email. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tux Posted November 30, 2017 Share Posted November 30, 2017 Gotowca? Czyli nie jest to oficjalna wersja GOS? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Homer00 Posted November 30, 2017 Author Share Posted November 30, 2017 Mogę podesłać pliki z pena które wgrałem jeśli coś pomoże. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tux Posted November 30, 2017 Share Posted November 30, 2017 Wsparcie jest udzielane wyłącznie dla oficjalnych wersji GOS. Licencja! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Homer00 Posted November 30, 2017 Author Share Posted November 30, 2017 To co w takim razie mam zrobić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tux Posted November 30, 2017 Share Posted November 30, 2017 Tutaj: http://graterlia.xunil.pl/index.php/Pobierz są oficjalne wersje. Należy wgrać wersję oficjalną, zainstalować co potrzeba i skonfigurować sobie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Homer00 Posted November 30, 2017 Author Share Posted November 30, 2017 ok Powalczę. Na razie dziękuję Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts