Homer00 Opublikowano 8 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2017 Witam. Czy da się połączyć dekoder przez wifi z komputerem aby można było oglądać na kompie telewizje? Teraz gdy w przeglądarką wpisuje ip dekodera do prosi o login i hasło, ale nie znam aby wpisać. Mam system Graterlia. Dzięki za wszelkie info. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 12 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2017 Zgaduję, że masz BliżejNieOkreślonyBOX. W tej sytuacji mogę Ci podpowiedzieć abyś podał hasło i użytkownika, o którego prosi OpenWebif. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homer00 Opublikowano 14 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2017 Witam. Mam nBox 5800s BXZB i nie wiem co mam tam wpisac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homer00 Opublikowano 5 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2017 Witam raz jeszcze Czy da sie jakos zresetowac haslo i login do mojego dekodera? [warning]Zabronione jest publikowanie wpisów naruszających zasady pisowni języka polskiego, niedbałych i niezrozumiałych. Proszę poprawić.[/warning] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 5 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2017 Uruchomić z innego nośnika, podmontować w systemie plików aktualny system i zmodyfikować plik /etc/passwd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homer00 Opublikowano 25 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2017 Witam. A czy mógłbyś kolego łopatologicznie mi to wyjaśnić. Jestem zielony w te klocki. Ewentualnie czy jak wyślę pliki instalacyjne mojego dekodera to coś da? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 28 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 Ze strony projektu dane domyślne: Aby zalogować się to terminala/ftp proszę użyć poniższych danych: MIPS32EL: user: root pass: graterlia SH4: user: root pass: brak hasła Sprawdź może te dane pasują, jeżeli nie to czytaj dalej. Łopatologii jak ręcznie zmienić zawartość pliku /etc/passwd nie będę jednak tworzył, ale jak Ci zależy tylko na tym, żeby się przez OpenWebif dostać do tunera to weź pilota, wejdź w menu konfiguracji wtyczek i tam znajdź OpenWebif. Następnie ustaw: Włącz uwierzytelnianie HTTP: Nie Jeszcze jest opcja taka, że dane powyższe pasują, ale z powodu innych opcji nie wpuszcza użytkownika root. Wtedy ustaw: Zablokuj dostęp dla użytkownika root: Nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tata61 Opublikowano 28 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 Witam Aby połączyć się z OpenWebif trzeba go pierwsze zainstalować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 28 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 Ale kolega Homer00[/member] pisał na początku, że pyta o login i hasło, więc OpenWebif już jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tata61 Opublikowano 28 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 To pozostaje mu tylko skorzystać z twoich wskazówek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homer00 Opublikowano 29 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2017 Dzieki za odpowiedz. Niestety nic z tych wskazówek nie pomaga. Nie wiem czy to taki system ta graterlia czy ktoś zmienił hasło i nie mogę się logowac. Zalazłem jeszcze coś takiego:" Sprawa jest prosta, należy z pilota w menedżerze plików w nboxie z katalogu /etc usunąć plik "passwd", pozostaje nam jeszcze plik "passwd-" któremu trzeba wyedytować nazwe do "passwd" usuwając "-" z nazwy. Hasło zostaje zresetowane i teraz jest root/pkteam." Tylko gdzie jest ten menager-jak go właczyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loki7777 Opublikowano 29 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2017 Tylko, że PKT to nie GOS. Wgrywałeś system od zera czy gotowca jakiegoś? Loguj się po FTP jak się da i usuń/edytuj co trzeba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homer00 Opublikowano 30 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 Wgrywałem gotowca. Nie mogę załączyć plików bo są za duże. Mogę podesłać na email. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 30 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 Gotowca? Czyli nie jest to oficjalna wersja GOS? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homer00 Opublikowano 30 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 Mogę podesłać pliki z pena które wgrałem jeśli coś pomoże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 30 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 Wsparcie jest udzielane wyłącznie dla oficjalnych wersji GOS. Licencja! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homer00 Opublikowano 30 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 To co w takim razie mam zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 30 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 Tutaj: http://graterlia.xunil.pl/index.php/Pobierz są oficjalne wersje. Należy wgrać wersję oficjalną, zainstalować co potrzeba i skonfigurować sobie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homer00 Opublikowano 30 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 ok Powalczę. Na razie dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi