Jump to content

Nbox 2850 i karta wifi rtl8192 problem

pawon

Recommended Posts

Mam problem z uruchomieniem wifi na nboxie 2850 i na karcie rtl8192 a dokładnie asus wszystko się niby ładnie zainstalowało ,a przy wejściu w wyszukiwanie sieci wifi wyskakuje pingwin i nic się nie da zrobić tylko wtyczka z prądu i tak cały czas .A jak wchodzę do katalogu lib/firmware to nie ma tam pliku rtl8192 może tutaj jest problem

Skoro ma interface wifi i moze skanować sieć to modul zaladowany... problem ciągie się od dawna (zawieszaie podczas skanu) było o tym pisane... problem jest raczej w kernelu podmiana sterownika nie rozwiązue problemu.

WiFi na USB w 2850 - to był największy błąd jaki zrobiłem z tym tunerem :) Transfer tragiczny, stabilność jeszcze gorsza. W tej samej cenie kupiłem router tplinka, zgarniałem sygnał przez WiFi a do tunera leciał już po kablu z routera. Polecam zrobić tak samo jeżeli nie masz możliwości podłączenia bezpośrednio kablem.

Czyli nie ma możliwości na dzień dzisiejszy uruchomienia wifi na tym dekoderze

Da się ale trzeba mieć wiedzę (konkrety) jaki sterownik i potrafić podmienić kernel z modułami (licząc się z tym że tracimy wsparcie) lub czekać na poprawke

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...