pawon Opublikowano 20 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2017 Mam problem z uruchomieniem wifi na nboxie 2850 i na karcie rtl8192 a dokładnie asus wszystko się niby ładnie zainstalowało ,a przy wejściu w wyszukiwanie sieci wifi wyskakuje pingwin i nic się nie da zrobić tylko wtyczka z prądu i tak cały czas .A jak wchodzę do katalogu lib/firmware to nie ma tam pliku rtl8192 może tutaj jest problem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tata61 Opublikowano 20 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2017 Witam Sprawdź w /lib/modules/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawon Opublikowano 20 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2017 Witam Sprawdź w /lib/modules/ a co mam tam sprawdzić jest tam dużo plików różnych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 20 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2017 Skoro ma interface wifi i moze skanować sieć to modul zaladowany... problem ciągie się od dawna (zawieszaie podczas skanu) było o tym pisane... problem jest raczej w kernelu podmiana sterownika nie rozwiązue problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawon Opublikowano 20 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2017 Czyli nie ma możliwości na dzień dzisiejszy uruchomienia wifi na tym dekoderze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shouces Opublikowano 20 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2017 WiFi na USB w 2850 - to był największy błąd jaki zrobiłem z tym tunerem :) Transfer tragiczny, stabilność jeszcze gorsza. W tej samej cenie kupiłem router tplinka, zgarniałem sygnał przez WiFi a do tunera leciał już po kablu z routera. Polecam zrobić tak samo jeżeli nie masz możliwości podłączenia bezpośrednio kablem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 20 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2017 Czyli nie ma możliwości na dzień dzisiejszy uruchomienia wifi na tym dekoderze Da się ale trzeba mieć wiedzę (konkrety) jaki sterownik i potrafić podmienić kernel z modułami (licząc się z tym że tracimy wsparcie) lub czekać na poprawke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 20 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2017 Wsparcie SH4 jest w fazie wygaszania. Dla WiFi (które działa bardzo rożnie na SH4) raczej nikt nie będzie czasu.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawon Opublikowano 20 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2017 Ok czyli wszystko jasne pokombinuje sobie jakoś poprzez kabel temat do zamknięcia dzięki wszystkim za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi