Guest misiu2000 Posted May 19, 2017 Share Posted May 19, 2017 Jakie pakiety potrzebuje dograć do systemu, żeby uruchomić kartę wifi tp-link (teraz nie pamietam modelu)? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tux Posted May 19, 2017 Share Posted May 19, 2017 Włożyć kartę WiFi do portu USB i zainstalować wtyczkę enigma2 dla WiFi. Potem zrestartować GUI. Koniec filozofii :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest misiu2000 Posted May 19, 2017 Share Posted May 19, 2017 Trochę filozofii i wszystko działa. Kolejny raz - Dziękuję Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ventresca Posted December 13, 2020 Share Posted December 13, 2020 Posiadam vu+ solo2 z wbudowaną kartą wifi, na forum nie mogę znaleźć rozwiązania problemu. Otóż nie mam pojęcia jak uruchomić to wifi, w rozszerzeniach mam zainstalowany pakiet wirelesslan. A jak wchodzę w ustawienia sieci to nie mam opcji wyboru miedzy wifi a siecią ethernet. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tux Posted December 13, 2020 Share Posted December 13, 2020 Solo2 miało wbudowaną kartę sieciową WiFi? Z tego co pamiętam do Duo2 miało. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ventresca Posted December 13, 2020 Share Posted December 13, 2020 No właśnie. Prawdopodobnie mój błąd, dekoder kupiłem używany, i przed instalacja gos nie sprawdziłem czy faktycznie można połączyć się przez WiFi. Pisałem do właściciela poprzedniego i twierdzi, że na pewno jest. Podejrzewam, że poporostu robi mnie w wała, albo sam nie jest świadomy, że ten model nie ma. Dzięki za odpowiedź. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tux Posted December 13, 2020 Share Posted December 13, 2020 Według strony www producenta Solo2 nie ma WiFi. Można podpiąć kartę na USB. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts