Guest komati2 Posted March 28, 2017 Share Posted March 28, 2017 Witam Po zmapowaniu klawiszy w ustawieniach, zajrzałem do pliku /etc/lirc.conf, ale żadnych wprowadzonych zmian tam nie widzę: czy to znaczy, że muszę gdzieś indziej szukać pliku z ustawieniami klawiszy pilota? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tux Posted March 28, 2017 Share Posted March 28, 2017 /etc/enigma2/settings Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest komati2 Posted March 28, 2017 Share Posted March 28, 2017 dzięki. Czyli lirca GOS nie używa? czułość IR Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tux Posted March 28, 2017 Share Posted March 28, 2017 E2 w ustawieniach ma mapowanie. Możesz tez użyć lirc. Jednak tu nie zawsze ustawisz co chcesz. Zadaniem lirc jest odebrać sygnał klawisza pilota. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest komati2 Posted March 28, 2017 Share Posted March 28, 2017 Dziękuję, mam :) Scalono wiadomość: [time]1490705326[/time] Wyciąłem jedno przypisanie w settings (omyłkowo przypisałem dwie funkcje do jednego klawisza), na wszelki wypadek restart gui, lecz po wciśnięciu klawisza nadal mam dwie opcje do wyboru. Jest funkcja "zero" w "przyciskach pilota", ale ona kasuje mi wszystkie przypisania, prawda? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts