Gość komati2 Opublikowano 28 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 Witam Po zmapowaniu klawiszy w ustawieniach, zajrzałem do pliku /etc/lirc.conf, ale żadnych wprowadzonych zmian tam nie widzę: czy to znaczy, że muszę gdzieś indziej szukać pliku z ustawieniami klawiszy pilota? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 28 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 /etc/enigma2/settings Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość komati2 Opublikowano 28 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 dzięki. Czyli lirca GOS nie używa? czułość IR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 28 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 E2 w ustawieniach ma mapowanie. Możesz tez użyć lirc. Jednak tu nie zawsze ustawisz co chcesz. Zadaniem lirc jest odebrać sygnał klawisza pilota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość komati2 Opublikowano 28 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 Dziękuję, mam :) Scalono wiadomość: [time]1490705326[/time] Wyciąłem jedno przypisanie w settings (omyłkowo przypisałem dwie funkcje do jednego klawisza), na wszelki wypadek restart gui, lecz po wciśnięciu klawisza nadal mam dwie opcje do wyboru. Jest funkcja "zero" w "przyciskach pilota", ale ona kasuje mi wszystkie przypisania, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi