mesiu84 Posted January 26, 2017 Share Posted January 26, 2017 Witam, takie krótkie pytanie, da się zablokować włączanie telewizora podczas restartu GUI? Gdzieś kiedyś widziałem taki plugin co to robił, ale nie mogę go znaleźć teraz, ale bardziej interesuje mnie jak to zrobić z konsoli. Co bym nie musiał latać do telewizora za każdym razem jak robię kill na enigma2. Dzięki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest misiu2000 Posted January 27, 2017 Share Posted January 27, 2017 Autostandby Po restarcie tunera, wprowadza go w tryb uśpienia i nie zauważyłem, żeby tv się włączał. Dodatkowo w CEC ustaw opóźnienie na max. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
314TeR Posted January 27, 2017 Share Posted January 27, 2017 OpenPLi od jakiegoś czasu ma tę funkcję wbudowaną. Menu->Ustawienia->System->Inne: "Czuwanie tunera po uruchomieniu" - przełączyć na "Tak". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mesiu84 Posted February 4, 2017 Author Share Posted February 4, 2017 To nie do końca to co szukam, chcę powiedzmy codziennie, albo co 2 dni robić w nocy restart enigmy no i głupio byłoby rano wstać i widzieć włączony TV Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
314TeR Posted February 4, 2017 Share Posted February 4, 2017 To nie do końca to co szukam, chcę powiedzmy codziennie, albo co 2 dni robić w nocy restart enigmy no i głupio byłoby rano wstać i widzieć włączony TV Sprawdź, to jest to czego szukasz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts