Gość swiergus Opublikowano 1 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2016 Witam koledzy. Przeszukałem dział wtyczek i nie mogę znaleźć wtyczki do zarządzania Hdd. Gdzie znajdę bądź może ktoś ma wtyczkę do doinstalowania w starej wersji bo po ostatniej aktualizacji znikła mi ta funkcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 1 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2016 A czym chcesz zarządzać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość swiergus Opublikowano 2 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2016 uśpieniem dysku bo teraz chodzi cały czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 2 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2016 Wysyłanie hdd masz w menu. Jeżeli nie działa to proponuje poczytać dokładnie forum. Temat już był zgłębiany i jest dobrze opisany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jordi Opublikowano 2 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2016 uśpieniem dysku bo teraz chodzi cały czas. Swego czasu przerabiałem ten temat dosyć intensywnie bo miałem ten sam problem (i to w sumie dwa razy bo problem miałem i na starym i potem na nowym GOS). Raz było ok, innym razem dysk włączał się co chwila. Przewertowałem forum wzdłuż i wszerz i żadne ustawienia nie dawały permanentnego rezultatu. Ostatecznie doszedłem do tego, że problem (przynajmniej u mnie) powoduje ustawienie debugowania na level 4 (choć wydaje mi się, że wcześniej na starym GOS akurat to nie miało to wpływu na usypianie dysku). Po ustawieniu na 0 dysk usypia się zgodnie z ustawieniami. Jeśli masz u siebie na 0 to jak wspomniał tux[/member] szukaj na forum bo rzeczywiście jest tego wiele i przyczyna może być różna. Wspominam o tym, bo akurat takiego rozwiązania nie znalazłem na forum, choć bardzo możliwe że po prostu przeoczyłem bo wiele razy ten temat był poruszany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość swiergus Opublikowano 2 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2016 normalnie doinstalowałbym hdparm i pewnie było by po sprawie ale po komendzie opkg update i próbie doinstalowania odbija się od serwera bo skończyło się wsparcie dla starej wersji gos pewnie:( . Jeśli ma ktoś konkretne info to poproszę bo może ja nie umiem szukać po forum konkretnie mojego problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jordi Opublikowano 3 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2016 Zainstaluj nową wersję. Prędzej czy później będziesz coś potrzebował zrobić/dodać/zmienić a na starej wsparcia nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość swiergus Opublikowano 4 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2016 I tak też zrobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Natben Opublikowano 11 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2016 Koledzy chciałem zamontować w nboxie pendriva jako hdd i niewiem jak to ogarnąć bez menagera OS . Wspomoże ktoś ??C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tata61 Opublikowano 11 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2016 Witam Zakładam że nie masz dysku twardego Wpisz w konsoli jak masz sformatowany pen(ext3 lub ext4) tune2fs -L records /dev/sda1 jak nie jest sformatowany mkfs.ext3 -I 128 -b 4096 -L records /dev/sda1 Po wszystkim restart tunera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 57ZENEK Opublikowano 11 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2016 pojawia się komunikat nie znaleziono HDD lub dysk nie jest zaincjowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi