Gość beny17 Opublikowano 5 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2016 witam właśnie aktualizowałem mojego nbox. przez putty loguje się ok nie mogę połączyć się dreamset ani total comanderem ?? root / graterlia port 21 pomocy !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 5 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2016 tux[/member] Widzisz zaczyna się, o tym właśnie mówiłem ci ostatnio :P beny17[/member] W historii aktualizacji masz napisane co masz zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AbrahaM Opublikowano 5 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2016 tux[/member] Widzisz zaczyna się, o tym właśnie mówiłem ci ostatnio :P To jest nie do uniknięcia, jeśli się prostuje bałagan w systemie, zależności, których być nie powinno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 5 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2016 UWAGA → została uwolniona zależność dla pakietu vsftpd (serwer FTP). Jeżeli nadal potrzebujesz tej funkcjonalności doinstaluj pakiet vsftpd. opkg update && opkg install vsftpd UWAGA → proszę przeinstalować pakiet openssl. opkg update && opkg install --force-reinstall openssl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hayper1 Opublikowano 19 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 Witam Proszę o pomoc nie mogę połączyć się z dekoderem przez program dcc_e2 po wgraniu nowego softu. Wgrywałem przez pena i po wszystkim wyświetla na telewizorze informacje o konieczności wgrania dwóch pakietów: opkg update && opkg upgrade i opkg install graterlia-sat. Na wyziwtlaczu pokazuje IP dekodera wpisuje go ale wyskakuje że nie można się połączyć z TELNET. Prosze o pmoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
314TeR Opublikowano 19 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 Nie zadziała bo telnet nie jest uruchamiany. Użyj klienta SSH, np putty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tata61 Opublikowano 19 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 Witam hayper1[/member] jeszcze to http://forum.xunil.pl/index.php?topic=82.msg45511#msg45511 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hayper1 Opublikowano 20 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 Dziękuje za pomoc udał się połączyć i wgrać pakiety. Niestety przy wyborze wyjścia i ustawienia HDMI następnie 1080I traci połączenie z telewizorem. Reset nie pomaga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi