Guest szyberpt Posted October 9, 2016 Share Posted October 9, 2016 Witam, Czasem po aktualizacji kanałów pozostaje mi stara nazwa kanału. Czyli wchodzę na listę kanałów a tam np. HBO Comedy po włączeniu tego kanału na liście pojawia się już właściwa nazwa HBO 3. Wszystko jest ok do momentu uruchomienia ponownie dekodera. Wtedy sytuacja się powtarza. Kiedyś pomagało automatyczne przeskanowanie kanałów z satelity a następnie dopiero aktualizacja właściwej listy kanałów. Teraz już nie działa. Ktoś zna jakieś rozwiązanie?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
matzg Posted October 9, 2016 Share Posted October 9, 2016 nadpisuje ci plik lamedb po aktualizacji listy komenda z konsoli killall -9 enigma2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest szyberpt Posted October 9, 2016 Share Posted October 9, 2016 Właśnie sprawdziłem wgrałem jeszcze raz listę kanałów + wydałem komendę (następuje restart) niestety nic to nie dało. Znowu widzę HBO Comedy. Nazwa oczywiście się zmienia jak uruchomię kanał do momentu restartu odbiornika. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
314TeR Posted October 9, 2016 Share Posted October 9, 2016 /etc/init.d/gui stop opkg remove lista_kanalow opkg install lista_kanalow /etc/init.d/gui start Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts