Gość szyberpt Opublikowano 9 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2016 Witam, Czasem po aktualizacji kanałów pozostaje mi stara nazwa kanału. Czyli wchodzę na listę kanałów a tam np. HBO Comedy po włączeniu tego kanału na liście pojawia się już właściwa nazwa HBO 3. Wszystko jest ok do momentu uruchomienia ponownie dekodera. Wtedy sytuacja się powtarza. Kiedyś pomagało automatyczne przeskanowanie kanałów z satelity a następnie dopiero aktualizacja właściwej listy kanałów. Teraz już nie działa. Ktoś zna jakieś rozwiązanie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 9 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2016 nadpisuje ci plik lamedb po aktualizacji listy komenda z konsoli killall -9 enigma2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szyberpt Opublikowano 9 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2016 Właśnie sprawdziłem wgrałem jeszcze raz listę kanałów + wydałem komendę (następuje restart) niestety nic to nie dało. Znowu widzę HBO Comedy. Nazwa oczywiście się zmienia jak uruchomię kanał do momentu restartu odbiornika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
314TeR Opublikowano 9 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2016 /etc/init.d/gui stop opkg remove lista_kanalow opkg install lista_kanalow /etc/init.d/gui start Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi