Gość zibi8 Opublikowano 20 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 Witam Wgrałem os do NAND i nie mogę dalej przejść pilotem. Czy pilot jest obsługiwany w obrazku do NAND czy trzeba coś dodatkowo coś zrobić? Z pendrive wszytki śmiga ake potrzebne mi gniazdo usb i muszę przejść na NAND Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 20 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 System dla NAND i Pen jest 1:1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zibi8 Opublikowano 20 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 To co jest z pilotem na NAND? Hmmmm.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 20 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 Pytanie bardzo dobre ale trudno będzie na nie odpowiedzieć na odległość. Proponuję włączyć debug level 6 w OpenPLi, zrestartować boxa (oczywiście wcześniej aktualizacja systemu). Po tym jak się uruchomi ponaciskać klawisze na pilocie i podesłać logi z /hdd lub /root (zależy czy masz coś zamontowane pod HDD czy nie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zibi8 Opublikowano 20 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 No więc tak działa mi soft na penie z dwoma tunerami 2850 Ten pobrany ostatnio nie mogę wyjść z First Run żadnym klawiszem Nikt nic nie pokombinował z najnowszym softem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 20 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 A co takiego było napisane na ekranie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 21 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2016 zibi8[/member]: Jak znasz IP tunera to zainstaluj OpenWebif i sprawdź co się tam dzieje. Jaki model TV masz? tux[/member]: Coś mi się kojarzy, że też tak miałem. Koniecznie trzeba domyślną wartość tej opcji EDID zmienić na odwrtotną... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AbrahaM Opublikowano 21 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2016 zibi8[/member]: Jak znasz IP tunera to zainstaluj OpenWebif i sprawdź co się tam dzieje. Jaki model TV masz? tux[/member]: Coś mi się kojarzy, że też tak miałem. Koniecznie trzeba domyślną wartość tej opcji EDID zmienić na odwrtotną... U mnie trzeba było domyślną wartość tej opcji EDID zmienić na odwrotną by CEC działał. Bez tego TV miał mnie w nosie. Przy tej okazji warto się zastanowić, czy domyślna wartość jednak nie powinna być odwrotna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 21 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2016 Rozwijając myśl: Coś mi się kojarzy, że też tak miałem. Odpaliłem 2850, zainstalowałem E2, pojawił się FirstRun, wybrałem HDMI i ... ciemno, zero reakcji na pilota. Twardy reset i jeszcze raz to samo, ale przez OpenWebif ... bo dziecko zajęło TV ;) ... a tam poszło bez problemu. Po konfiguracji włączyłem TV a tam ciemność. W OpenWebif - jest obraz. Reboot - działa. Standby x2 ... nie wstaje. OpenWebif ... ok. I zacząłem szukać i padło na tą opcję z EDID. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 21 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2016 W repo jest już poprawka. Przy instalacji teraz powinno być OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zibi8 Opublikowano 21 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2016 No czyli miałem nosa ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AbrahaM Opublikowano 21 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2016 No czyli miałem nosa ;) Owszem, dziękujemy za współpracę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zibi8 Opublikowano 24 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2016 Panowie wróciłem "dzisiaj" do domu i chciałem sprawdzić czy "nie ściemniacie" ;) Jednak nadal jest problem z pilotem nie mogę niczym przejść First run. Podczas naciskania dowolnego klawisz lampka nie miga. Nie ważne czy to NAND czy PEN. Pomożecie to jakoś zdiagnozować? Na starej wersji z PENem śmiga pilot, aż miło olałbym to, ale potrzebna mi dziurka z USB. Myślę, że najłatwiej będzie mi zadziałać na PEN, spróbuje dopisać sieć ręcznie w pliku i jakoś dostać się do shella. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 25 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2016 Planszy "First Run" nie ruszysz z pilota. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi