Guest terrazo Posted May 29, 2016 Share Posted May 29, 2016 Witam serdecznie mam pytanie wczoraj oglądałem sobie finał LM i wyłączyłem dekoder na listwie zasilającej. Dzisiaj chciałem go włączyć i nie reaguje... z przodu nie świeci lampka sygnalizująca uruchomienie jedynie z tyłu dekodera spdif świeci... mieliście może taki przypadek?? czy da się go reanimować w jakiś sposób czy już raczej pad totalny?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
matzg Posted May 29, 2016 Share Posted May 29, 2016 poleciał uboot... serwis jtag Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tux Posted May 29, 2016 Share Posted May 29, 2016 Ku przestrodze....zgaduje tylko,ale prawdopodobnie kolega zamiast wyłączyć system brutalnie wyłączył zasilanie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest misiu2000 Posted June 26, 2016 Share Posted June 26, 2016 Może i tak zrobił. Tylko ci w przypadku zaniku prądu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AbrahaM Posted June 26, 2016 Share Posted June 26, 2016 Może i tak zrobił. Tylko ci w przypadku zaniku prądu? Wtedy, tak samo jak i teraz: pech. Nie każde brutalne wyłączenie będzie ubijać uboot, ale takie ryzyko w takim wypadku istnieje. Możliwe wyjścia z sytuacji (w zależności od rodzaju dekodera, z zasilaczem wbudowanym lub zewnętrznym), byle UPS lub zasilacz buforowy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Mimek Posted August 4, 2016 Share Posted August 4, 2016 Przerabiać dekodery tylko i tych, którzy wyprowadzają zworki i wgrywają zapasowe ubooty. Nie każdy posiada jtag, żeby samemu odratować dekoder. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
matzg Posted August 4, 2016 Share Posted August 4, 2016 @Mimek A widziałeś 2850 z zworkami i zapasowymi u-bootami ....? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Mimek Posted August 4, 2016 Share Posted August 4, 2016 Aktualnie na znanym portalu akcyjnym. Możesz sprawdzić Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AbrahaM Posted August 4, 2016 Share Posted August 4, 2016 Przerabiać dekodery tylko i tych, którzy wyprowadzają zworki i wgrywają zapasowe ubooty. Nie każdy posiada jtag, żeby samemu odratować dekoder. Wyłamię się i napiszę: nie kupować nBoxów. Zacisnąć zęby i dołożyć do Sparków. Tam nie ma możliwości ubicia odbiornika. Ewentualnie szukać ESI88, jeśli się trafi w rozsądnej cenie, bo one nie powinny sprawiać takich problemów, jakie sprawiają adb.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts