Gość terrazo Opublikowano 29 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2016 Witam serdecznie mam pytanie wczoraj oglądałem sobie finał LM i wyłączyłem dekoder na listwie zasilającej. Dzisiaj chciałem go włączyć i nie reaguje... z przodu nie świeci lampka sygnalizująca uruchomienie jedynie z tyłu dekodera spdif świeci... mieliście może taki przypadek?? czy da się go reanimować w jakiś sposób czy już raczej pad totalny?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 29 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2016 poleciał uboot... serwis jtag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 29 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2016 Ku przestrodze....zgaduje tylko,ale prawdopodobnie kolega zamiast wyłączyć system brutalnie wyłączył zasilanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość misiu2000 Opublikowano 26 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2016 Może i tak zrobił. Tylko ci w przypadku zaniku prądu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AbrahaM Opublikowano 26 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2016 Może i tak zrobił. Tylko ci w przypadku zaniku prądu? Wtedy, tak samo jak i teraz: pech. Nie każde brutalne wyłączenie będzie ubijać uboot, ale takie ryzyko w takim wypadku istnieje. Możliwe wyjścia z sytuacji (w zależności od rodzaju dekodera, z zasilaczem wbudowanym lub zewnętrznym), byle UPS lub zasilacz buforowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mimek Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Przerabiać dekodery tylko i tych, którzy wyprowadzają zworki i wgrywają zapasowe ubooty. Nie każdy posiada jtag, żeby samemu odratować dekoder. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2016 @Mimek A widziałeś 2850 z zworkami i zapasowymi u-bootami ....? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mimek Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Aktualnie na znanym portalu akcyjnym. Możesz sprawdzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AbrahaM Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Przerabiać dekodery tylko i tych, którzy wyprowadzają zworki i wgrywają zapasowe ubooty. Nie każdy posiada jtag, żeby samemu odratować dekoder. Wyłamię się i napiszę: nie kupować nBoxów. Zacisnąć zęby i dołożyć do Sparków. Tam nie ma możliwości ubicia odbiornika. Ewentualnie szukać ESI88, jeśli się trafi w rozsądnej cenie, bo one nie powinny sprawiać takich problemów, jakie sprawiają adb.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi