Gość jakisneo Opublikowano 16 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2016 Witam Was. Zastanawiam się nad zmianą dekodera. Nbox raczej dopada. Pozostaje jak dla mnie Amiko oraz Sagemcom. Teraz pytanie, który wybrać? Jestem zadowolony z GOS i chciałbym przy nim pozostać. Czy Amiko ma jakąś przewagę nad np. ESI-88? Ewentualnie jeszcze VU biorę pod uwagę ale nie wiem czy te "wodotryski" są warte tej ceny... Z góry dzięki za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zdzislaw22 Opublikowano 16 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2016 do skasowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jakisneo Opublikowano 17 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2016 Nie jestem jakimś super zaawansowanym użytkownikiem. Dekoder mam na swoje, podstawowe potrzeby. Dlatego może wpierw skupmy się na tych dwóch w temacie. W oczy jeszcze rzucił mi się także Amiko A3, który ma XBMC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AbrahaM Opublikowano 17 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2016 Nie jestem jakimś super zaawansowanym użytkownikiem. Dekoder mam na swoje, podstawowe potrzeby. Dlatego może wpierw skupmy się na tych dwóch w temacie. W oczy jeszcze rzucił mi się także Amiko A3, który ma XBMC. ... który to Amiko A3 z amiko obsługiwanym przez GOS wspólną ma wyłącznie nazwę. Inne podzespoły w środku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jakisneo Opublikowano 17 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2016 AbrahaM - dzięki za sprostowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ryrzy Opublikowano 22 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2016 Dopiszę się do tematu, nie ma sensu otwierać nowego. Po długim czasie używania 5800 nboxow przyszedł czas na coś świeżego. Wpadł w łapki uhd88, przerobienie u Pana Ryśka i teraz jeden z nboxow już zastąpiony. Widac różnice w użytkowaniu, obsługa video mkv teraz jest płynna i szybka. Chciałbym wymienić też drugiego dziadka nboxa i tu pytanie, czy warto wydać 450-650 na Golden media lub alien amiko 2. Czy dekodery na tym procesorze są wyraźnie szybsze niż esi/uhd? Na uhd jeszcze widać, że przeskakiwanie po kanałach mogłoby być plynniejsze :) (i tak jest już lepiej niż na nboxie!) Tapnięte z OnOra7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rok666 Opublikowano 23 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 W danym przedziale cenowym będzie miał już coś pokroju vu zero lub solo se. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ryrzy Opublikowano 23 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 zero jedna głowica :) a solo se to juz 750+ zł :) jak ktoś ma porównanie 5800 -> esi/uhd -> aa (bardziej ostatnie dwa, bo pierwszy a ostatni to pewnie przepaść) :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zdzislaw22 Opublikowano 23 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 do skasowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ryrzy Opublikowano 23 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 no i o taką odpowiedz mi chodziło, dziękuję :) Podejrzewam, że konstrukcyjnie trochę lepsze niż uhd (problemy z głowicą). Więc nie ma sensu kupować AA w porównaniu z UHD/ESI, jak już to jakiegoś VU, ale to się wiąże z brakiem GOS na chwilę (?) obecną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 23 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 Na chwile obecna nie ma GOS. Jak za jakiś czas kupie VU+ to i GOS będzie za jakiś czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loki7777 Opublikowano 23 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 zero jedna głowica :) a solo se to juz 750+ zł :) jak ktoś ma porównanie 5800 -> esi/uhd -> aa (bardziej ostatnie dwa, bo pierwszy a ostatni to pewnie przepaść) :P Solo se to w sumie też jedna głowica bo drugie to wyjście loop out i chyba nie da się jednocześnie nagrywać i oglądać inny kanał jak np. na BZZB? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rok666 Opublikowano 23 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 Se ma wymienną głowicę i da się wstawić podwójną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 23 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 Późniejsza wymiana zapewne będzie droższa niż od razu z podwójną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ryrzy Opublikowano 23 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 No to w zasadzie w tym przedziale cenowym (dwie głowice + GOS) i tak najlepiej wychodzi ESI (nie ma problemów z głowicami jak UHD (?)) oraz ALIEN 2+ TRIPLE PLUS (dwie, a w zadzie trzy głowice, 512MB NAND i (tu pytanie jak to rozumieć ? 256MB RAMu ?) 128 x 2MB RAM). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kusiu Opublikowano 23 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 Na chwile obecna nie ma GOS. Jak za jakiś czas kupie VU+ to i GOS będzie za jakiś czas. Niech ten "za jakiś czas" będzie w niedługim czasie a podejrzewam że zarazisz dość dużo osób do VU+ :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rok666 Opublikowano 25 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2016 Tu nie ma co porównywać, nawet to "dziadowskie" zero działa kilka razy szybciej niż esi/uhd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ryrzy Opublikowano 25 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2016 Patrząc na prezentacje na YT to faktycznie zero chodzi jak rakieta, szkoda tylko, że jest trochę "biedny" (jedna głowica, brak wyświetlacza chociażby LED). Masakra jaki dylemat co kupić :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zdzislaw22 Opublikowano 25 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2016 do skasowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ryrzy Opublikowano 25 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2016 No właśnie też zwróciłem teraz uwagę na dekodery MiracleBox i cenowo wychodzą przyzwoicie, patrząc na osiągi na filmikach YT widać, że działają bardzo płynnie. Może faktycznie warto przeskoczyć na broadcomy :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość herpoi Opublikowano 25 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2016 Jak się chce trochę przycebulić to można kupić coś od majfrendów. Zgemma 2-głowicowa to wydatek około 100 dolarów. Nawet jak VAT celnicy dowalą, to i tak wyjdzie poniżej 5 stówek. W porównaniu do ESI to będzie rakieta, a wsparcie też bardzo przyzwoite (http://www.zgemma.tv/index.php?folder=WmdlbW1hLVN0YXItSDI=). Ewentualnie można też kupić jakąś podróbę VU Solo 2 se - dwugłowicówka to będzie jakieś 130 dolarów + ewentualny VAT. Procek 2 x szybszy niż Zgemma, tylko z softami to jużwtedy trzeba uważać, żeby nie uwalić boxa. No i było nie było, to zawsze podróbka, różnie ludzie o nich mówią. Nie mniej u mojego brata od 6 lat śmiga DM800HD z chińskiej "dystrybucji" i nigdy nie było z nim problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ryrzy Opublikowano 25 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2016 nie ma co oszczędzać, lepiej dać te 100-200pln więcej i mieć oryginał i gwarancję na miejscu :) Dekodera bym u majfrendów nie kupował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość herpoi Opublikowano 25 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2016 Tak czy siak pewnie będzie od majfrendów, tyle że ze znaczkiem i gwarancją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ryrzy Opublikowano 27 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2016 Panowie (i Panie?), a miał ktoś z szanownych może do czynienia z MiracleBox Premium Mini PLUS 2x DVB-S2 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loki7777 Opublikowano 6 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2016 Pozwolę sobie odświeżyć temat bo w tej chwili sam stoję przed możliwością pozbycia się mojego nboxa i zakup czegoś innego. Co polecacie z przedziale cenowym do 800zl(może być bez hdd) z 2 głowicami, jak da radę to z wifi na pokładzie i z enigmą - wiem, że w tej chwili może być bez GOS ale chodzi mi o to żeby to chodziło szybko i sprawnie. Powinien posiadać wyświetlacz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rok666 Opublikowano 7 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2016 Solo se v2 wersja z dwoma głowicami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loki7777 Opublikowano 7 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2016 Prawie 900zl i brak wyswietlacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 7 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2016 A ten wyświetlacz to tak naprawdę do czego się przydaje? Z 2 metrów nieczytelny. Jak jesteś bliżej to zazwyczaj nie oglądasz TV a stoisz przed TV. Wyświetlacze to gadżet z minionej epoki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ryrzy Opublikowano 7 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2016 MiracleBox Premium Mini PLUS masz co potrzebujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loki7777 Opublikowano 7 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2016 A ten wyświetlacz to tak naprawdę do czego się przydaje? Z 2 metrów nieczytelny. Jak jesteś bliżej to zazwyczaj nie oglądasz TV a stoisz przed TV. Wyświetlacze to gadżet z minionej epoki. Właściwie ciężko się nie zgodzić, zwłaszcza patrząc na nboxa:)O solo czytałem, że nie należą do najlepiej wykonanych(nie wiem czy było to gdzieś na forum w 2015 czy 2014r).MiracleBox Premium Mini wciąż rozważam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi