Guest ioy Posted May 9, 2016 Share Posted May 9, 2016 [ESI, RELEASE] Widzę, że bardzo dużo zmian wprowadzono, przełączanie repozytoriów i in. Poprzednią aktualizację robiono na mym ESI ponad kwartał temu, w Historii Aktualizacji przez ten czas widać że wiele razy zalecano zrobienie szczególnych ręcznych kroków. Ale one pewnie miały sens jedynie w określonym momencie, tzn przed aktualizacją n i po n-1... A jak teraz zrobić aktualizację "lawinową"? Jakie kroki (hurtowo) zrobić po paru miesięcach bez aktualizacji? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tux Posted May 9, 2016 Share Posted May 9, 2016 Instalacja nowego obrazu jak już zostanie wydany. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest ioy Posted May 9, 2016 Share Posted May 9, 2016 Instalacja nowego obrazu jak już zostanie wydany. A jak przerzucić settings, listy kanałów itp. Jest jakaś kompatybilność? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tux Posted May 9, 2016 Share Posted May 9, 2016 100% kompatybilności. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest ioy Posted May 11, 2016 Share Posted May 11, 2016 100% kompatybilności. Pod względem tegoż pliku konfiguracyjnego również? /usr/local/share/enigma2/keymap.xml Ponieważ wyznam jego ponowna edycja po ewentualnym update to właśnie to co mnie maksymalnie zniechęca żeby cokolwiek ruszać, wg zasady: "jak działa lepiej nie dotykać" (Po prostu mam tam moje ulubione skróty klawiszowe, np dla <map context="EPGSelectActions"> i owszem chętnie widzę pewne usprawnienia od developerów ale jakby to można jakoś zrobić żeby rozbić na dwa osobne pliki, owszem default'owe propozycje w pliku "od fabryki", ale jak pokrywa się coś z wpisem z pliku "mojego" wtedy priorytet ma to z "mojego") Ponadto a propos innych rzeczy, jak przenieść ustawienia, czy wystarczy poprzez MyMenu w GraterliaOS Manager? P.S. I gdzie ten obraz do ściągnięcia? ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest s6s Posted May 22, 2016 Share Posted May 22, 2016 Jak zrobić w systemie z nowego obrazu żeby działały (jak poprzednio): - picon_renderer, albo w ogóle żeby pokazywał jakiekolwiek pikony bo teraz żadnych nie wyświetla, - skórka HD (własnej produkcji) która działała poprzednio a teraz nie chce? ------EDIT: Już skórka działa! Problemem okazało się settings w "Graterlia OS Manager - Ustwienia Systemu" -> "Enable skins-FHD support" kiedy WŁĄCZONE!!! Ale co z picon-renderer'em? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts