Gość ioy Opublikowano 9 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2016 [ESI, RELEASE] Widzę, że bardzo dużo zmian wprowadzono, przełączanie repozytoriów i in. Poprzednią aktualizację robiono na mym ESI ponad kwartał temu, w Historii Aktualizacji przez ten czas widać że wiele razy zalecano zrobienie szczególnych ręcznych kroków. Ale one pewnie miały sens jedynie w określonym momencie, tzn przed aktualizacją n i po n-1... A jak teraz zrobić aktualizację "lawinową"? Jakie kroki (hurtowo) zrobić po paru miesięcach bez aktualizacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 9 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2016 Instalacja nowego obrazu jak już zostanie wydany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ioy Opublikowano 9 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2016 Instalacja nowego obrazu jak już zostanie wydany. A jak przerzucić settings, listy kanałów itp. Jest jakaś kompatybilność? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 9 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2016 100% kompatybilności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ioy Opublikowano 11 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2016 100% kompatybilności. Pod względem tegoż pliku konfiguracyjnego również? /usr/local/share/enigma2/keymap.xml Ponieważ wyznam jego ponowna edycja po ewentualnym update to właśnie to co mnie maksymalnie zniechęca żeby cokolwiek ruszać, wg zasady: "jak działa lepiej nie dotykać" (Po prostu mam tam moje ulubione skróty klawiszowe, np dla <map context="EPGSelectActions"> i owszem chętnie widzę pewne usprawnienia od developerów ale jakby to można jakoś zrobić żeby rozbić na dwa osobne pliki, owszem default'owe propozycje w pliku "od fabryki", ale jak pokrywa się coś z wpisem z pliku "mojego" wtedy priorytet ma to z "mojego") Ponadto a propos innych rzeczy, jak przenieść ustawienia, czy wystarczy poprzez MyMenu w GraterliaOS Manager? P.S. I gdzie ten obraz do ściągnięcia? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość s6s Opublikowano 22 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2016 Jak zrobić w systemie z nowego obrazu żeby działały (jak poprzednio): - picon_renderer, albo w ogóle żeby pokazywał jakiekolwiek pikony bo teraz żadnych nie wyświetla, - skórka HD (własnej produkcji) która działała poprzednio a teraz nie chce? ------EDIT: Już skórka działa! Problemem okazało się settings w "Graterlia OS Manager - Ustwienia Systemu" -> "Enable skins-FHD support" kiedy WŁĄCZONE!!! Ale co z picon-renderer'em? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi