Gość bzzb Opublikowano 17 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 Bsla startuje z pena. Pen włożony jest do huba, gdzie podłączona jest jeszcze karta wifi. Karta w n-boxie mam uszkodzoną. Do huba był podłączony jeszcze zasilacz 2,5A, ale efekt taki sam. Obecnie nie jest podłączony. Często zdarza się, że nie chce wyjść z trybu stand-by, czy to z pilota, czy z panelu. Zegar normalnie godzinę wyświetla. Pomaga tylko wyjecie wtyczki i ponowne włożenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 18 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 Pandrajw z systemem ma być w "pierwszym" porcie huba. A który to "pierwszy"? Zwykle jeden ze skrajnych. Zakładam, że masz 4 porty, więc w 4 próbach powinno zadziałać. Innych pomysłów nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 18 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 - spróbuj wyłączać oscama na czas standby - zacznij używać moderate standby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bzzb Opublikowano 18 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 Wyłączyć oscam, przechodząc do stand-by? Da się to zrobić jednym przyciskiem? Co to za tryb? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 18 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 - funkcja forum szukaj - funkcja forum szukaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 18 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 Zegar normalnie godzinę wyświetla. Pomijając mój poprzedni pomysł, bo może jednak nie tędy droga ... to jeżeli zegar wyświetla godzinę i ta godzina jest prawidłowa, to znaczy, że OpenPLi cały czas działa - zegar w nboksie obsługiwany jest przez wtyczkę do E2. Z opisu wygląda na to, że z jakiegoś powodu wyłącza Ci się evremote2. Możesz się zalogować po ssh/telent i sprawdzić co generuje: "ps | grep evremote" lub "ps ax | grep evremote"? Co to za tryb? A nie masz przypadkiem "małego pilota" z nc+ i włączonego moderate standby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bzzb Opublikowano 18 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 Mam w domciu dwa n-boxy i żaden nie ma małego pilota. Na dwóch tunerach stoi graterlia, tak samo skonfigurowana - klon jednego tunera na drugi. Żadnym pilotem nie mogę włączyć tego tunera, który się wiesza. Czy przypadkiem evremote2 nie odpowiada tylko za pilota? Ja przyciskiem z panelu, też nie mogę wybudzić tunera. Komendy wydam jak tuner się zawiesi. --------------------------------------------------- szukam co to jest tryb moderate, ale nie mogę znaleźć czytelnej dla mnie info podobnie z wył/wł oscama w momencie wł/wył tunera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 18 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 Wszystko wskazuje na to, że albo nie znasz adresu strony WWW, albo nie chce Ci się jej przeczytać, albo wręcz pisząc to co piszesz liczysz, że ktoś się zlituje i da Ci na tacy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bzzb Opublikowano 23 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 Domyślam się, że w/w tematy są na forum, ale ja niestety nic nie znalazłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi