Gość socket99 Opublikowano 4 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2016 Witam wszystkich z forum. Piszę, bo nie mogę sobie poradzić z pewnym problemem. Często słuchałem radia internetowego na waszym sofcie, z powodu stabilności. Kanały mam bezpośrednio w bukiecie. Po aktualizacji ok. 2 tygodnie temu system zamyśla się na dobre po przełączaniu już drugiego kanału. Radio satelitarne i TV działa ok. Linki do stacji aktywne, działają na wtyczce IPTV player. Siedzę na gałęzi TEST. Pozdrawiam Scalono wiadomość: [time]1459317654[/time] Po pierwsze: Dzięki za zainteresowanie tematem. Od tamtego czasu zainstalowałem ponownie system, tym razem siedzę na gałęzi STABLE. Do tej pory była sielanka. Po Drugie: Po DZISIEJSZEJ (30 Marca 2016) aktualizacji problem powrócił. Najprawdopodobniej winny jest pakiet multimedia-framework. Proszę o przesłanie pakietu sprzed aktualizacji, bo radio internetowe to dla mnie podstawa i główny powód używania GOS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 30 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2016 Brak podstawowych informacji... jaki dekoder, mile widziany log z pracy odbiornika... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tequila Opublikowano 30 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2016 Niestety mam ten sam problem nawet z konsoli: GraterliaOS:/hdd/music/Ewa Abart - Lucky Days# gst-play-1.0 * Press 'k' to see a list of keyboard shortcuts. Now playing /hdd/music/Ewa Abart - Lucky Days/01 - Ewa Abart - Lucky Days.mp3 Now playing /hdd/music/Ewa Abart - Lucky Days/02 - Ewa Abart - Jump and Fly.mp3 0:00:06.6 / 0:02:38.0 I tak stoi na 6 sekundzie 2 utworu. Nie da się ubić. W drugiej konsoli: GraterliaOS:~# ps ax|grep gst 1929 pts/0 Tl+ 0:07 gst-play-1.0 01 - Ewa Abart - Lucky Days.mp3 02 - Ewa Abart - Jump and Fly.mp3 03 - Ewa Abart - Jutra Nie Ma.mp3 04 - Ewa Abart - Lungs.mp3 05 - Ewa Abart - Mist.mp3 06 - Ewa Abart - Rescue Me.mp3 07 - Ewa Abart - The Night.mp3 08 - Ewa Abart - First Snow.mp3 09 - Ewa Abart - The Other Side.mp3 10 - Ewa Abart - Treetops.mp3 GraterliaOS:~# kill -9 1929 GraterliaOS:~# ps ax|grep defunct 1929 pts/0 Zl+ 0:07 [gst-play-1.0] <defunct> Po powyższym już tylko restart. Nie mam multiframework'a. [EDIT] BSKA - release Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 30 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2016 Która gałąź? U mnie na TEST: root@GraterliaOS:/hdd/mpd/music_/2 Brothers On The 4th Floor - Dreams$ gst-play-1.0 /hdd/01\ -\ 2\ Brothers\ On\ The\ 4th\ Floor\ -\ Dreams\ \(Will\ Come\ Alive\).mp3 Press 'k' to see a list of keyboard shortcuts. Now playing /hdd/01 - 2 Brothers On The 4th Floor - Dreams (Will Come Alive).mp3 0:01:36.7 / 0:04:25.0 I tak sobie leci. Musiałem aż specjalnie zrobić ten plik MP3 bo nie mam nawet jednego :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość herpoi Opublikowano 30 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2016 Z tymi mp3-kami to różnie jest, jedne łyka na innych się wiesza. Pewnie to zależy od parametrów danej mp3-ki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 30 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2016 Dajcie jakiegoś MpegTrójKa to sprawdzę :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość herpoi Opublikowano 30 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2016 Gstreamer nie radzi sobie przykładowo z taką testową mp3: http://herpoi.xunil.pl/BIS1536-001-mp3_320.mp3 Multiframework już tą samą mp3-kę odtwarza. Nie to, żeby mi to jakoś specjalnie wadziło, bo nie słucham muzyki na tunerze, ale postanowiłem sprawdzić z ciekawości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 30 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2016 U mnie nic się nie dzieje. Dźwięk jest, nic nie tnie. W załączniku screeny co jakiś czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tequila Opublikowano 31 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 To nie tak. U mnie też "radzi" sobie z tymi mp3jkami (tej od @herpoi nie sprawdzałem). Problem jest gdy wrzucisz mu kilka na raz (tak jak w moim przykładzie) i będziesz się pomiędzy nimi przełączał. Za którymś przełączeniem się w końcu zatnie. Testowałem mp3, bo flac'ów gstreamer mi w ogóle nie odtwarza mimo, że mam, tak mi się wydaje, stosowne biblioteki. Z poziomu enigmy jest to samo: jedna, druga, trzecia mp3jka i pingwin :D. Stąd analogia do radia internetowego. Na flac'u tylko cisza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 31 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 Niedługo poprawka dla FLAC i nie tylko :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tequila Opublikowano 31 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 Napiszę co zaobserwowałem, a Wy powiedzcie, co to może być: Scenariusz I [*]Odpalam mp3 z poziomu enigmy - OK [*]Stopuje mp3 z poziomu enigmy - OK [*]Opdalam mp3 z konsoli przy pomocy gst-play - NOK (zwis na 6.6s) [*]Wracam do oglądania TV z poziomu enigmy - odwiesza się gst-play z konsoli i gra sobie dalej jakby nic się nie stało Scenariusz II [*]Opdalam 1.mp3 z poziomu enigmy - OK [*]Wracam do TV z poziomu enigmy - OK [*]Odpalam 2.mp3 z poziomu enigmy - OK [*]Wracam do TV - OK [*]Mogę tak w nieskończoność - OK Scenariusz III [*]Odpalam 1.mp3 z poziomu enigmy - OK [*]Odpalam 2.mp3 z poziomu enigmy - NOK (pingwin) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tequila Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2016 @tux, a czy mógłbyś tą mp3 od @herpoi odpalić następująco: GraterliaOS:~# gst-play-1.0 BIS1536-001-mp3_320.mp3 BIS1536-001-mp3_320.mp3 BIS1536-001-mp3_320.mp3 Press 'k' to see a list of keyboard shortcuts. Now playing /root/BIS1536-001-mp3_320.mp3 Now playing /root/BIS1536-001-mp3_320.mp3 0:00:06.6 / 0:03:25.9 U mnie, po przejściu do kolejnego z playlisty za pomocą ">" następuje zwis gst-play. Czyli efekt, jak wcześniej pisałem na innym przykładzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2016 W najbliższym czasie sprawdzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi