Gość dissastah Opublikowano 17 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 Hej, mam problem z BSLA, a tematyka E2 jest mi trochę obca. Spędziłem sporo czasu z wyszukiwarką, ale może zadawałem złe pytania. Po 1 nie ładuje mi się system, tj zaczyna się uruchamiać, przeskakują komunikaty kolejnych usług (net, ntp) i zatrzymuje się na HALT :). Jak zdiagnozować w jakimś logu co uległo awarii/na czym się zatrzymało? Po 2, jak przywrócić ustawienia fabryczne? Tj. uruchomić czysty dekoder, tak żeby nie było, żadnych wcześniejszych konfiguracji oraz przejść kolejne kroki konfiguracyjne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość m-s-x Opublikowano 17 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 Witam, Miałem podobnie na esi. Zaloguj się przez putty zrób opkg update i upgrade. U mnie pomogło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 17 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 Nasz system? Ad 2 nie na nic takiego. Wgranie ponownie czystego systemu ... Przed wgraniem zrób sobie kopie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dissastah Opublikowano 17 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 Tak, dotyczy to Graterlia OS na szczęście telnetem mogłem się zalogować i tak też zrobiłem opkg update opkg upgrade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 17 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 Ustawienia fabryczne? Najlepiej zrobić reinstalke systemu i już masz czysty dekoder :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość m-s-x Opublikowano 17 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 HALT wystąpił po aktualizacji systemu z pilota. Na innym esi aktualizowanym z konsoli problem nie występował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 17 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 No dobrze, HALT wystąpił po aktualizacji systemu z pilota. Ale powiedz szczerze konsola na opkg nic nie wypluła? Wszystko było instalowane i konfigurowane bez errorów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość m-s-x Opublikowano 17 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 Tak występowały jakieś błędy podczas instalacji ale nie odpowiem jakie konkretnie. Tuner skończył aktualizację po restarcie był HALT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 17 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 Tak występowały jakieś błędy podczas instalacji ale nie odpowiem jakie konkretnie. Dla mnie to tłumaczy wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 17 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 No właśnie, były errory ;) i jak to zwykle bywa eeeeeee dobre jest restartujemy. Dlatego trzeba czytać i zapamiętać co to za błędy w razie konieczności powtórzyć update z pilota lub przejść do konsoli i tam updatnąć. Acha no i w historii aktualizacji systemu czasami pojawia się ważna informacja dotycząca aktualizacji czy nie trzeba coś dodatkowego wykonać ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi