JaGrab3 Opublikowano 4 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 Witajcie, ostatnio znalazłem w tempie przez przypadek dziwne pliki, zainteresowałem się, i okazało się że wlazł mi wirus: https://www.symantec.com/security_response/writeup.jsp?docid=2014-100222-5658-99 Spotkał się ktoś z tym?? Hasła oczywiście pozmieniałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 4 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 Rozumiem, że tuner masz podłączony przez "cos" co stanowi po drodze firewall? Jeżeli tak to zweryfikuj poprawność reguł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGrab3 Opublikowano 4 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 Tak mam, ale mam wystawione porty na tunka, więc jest widoczny. Namierzyłem, kiedyś dodałem konto guest z łatwym hasłem, na potrzeby udostępnienia komuś ftpa.... Wir sobie wlazł brute forcem na konto guesta i tam ściągnął sobie wgetem binarki, odpalił i chodziły coś tam szukały. Po ubiciu procesów guesta wywaleniu plików i zablokowaniu tego usera, wirus nie powrócił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pppp Opublikowano 4 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 Dobre. Wirus na GOS... Microsoft jednak wypacza... EDIT: poprawiono pisownie, na tym forum nie obrażamy nikogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGrab3 Opublikowano 4 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 Dobre. Wirus na GOS... Mikrosyf jednak wypacza... Super dzięki za wyjaśnienia. Czasami jak się nie ma co napisac, to lepiej nie pisać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość smarkusg Opublikowano 4 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 Dobre. Wirus na GOS... Microsoft jednak wypacza... EDIT: poprawiono pisownie, na tym forum nie obrażamy nikogo. Popieram @JaGrab3 , w dzisiejszych czasach określenie "wirus" dla dużej liczby użytkowników oznacz różne formy ataku na systemy i ich nie rozróżniają. Nie ma co błaźnić autora wpisy tylko wypadało by ich pouczyć. Netykieta się kłania Panie "powered by linux" (bez obrazy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi