Gość zlewek Opublikowano 27 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 Witam, mam problem z transponderem 11488H (SID nie znaleziony w PAT) - Kanały kiedyś świeciły, prawdopodobnie zmiana nastąpiła po 1 pażdziernika (nie mam pewności) - Sprawdzałem na innym tunerze (Ariva) na którym wszystko świeci - próbowałem ręcznie przeskanować transponder (wyszukiwarka standardowa z menu) 0 kanałów znalezionych - próbowałem zmieniać ustawienia konwertera, bezskutecznie Prośba o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość herpoi Opublikowano 27 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 Przy skanowaniu ręcznie podaj prawidłowe parametry transpondera. Wtedy się naprawi. Też to miałem na jednym tunerze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zlewek Opublikowano 28 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 w który miejscu to wpisuje? w ręcznym wyszukiwaniu? czy gdzieś indziej edytować jakiś plik czy jeszcze coś innego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość herpoi Opublikowano 28 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 w który miejscu to wpisuje? w ręcznym wyszukiwaniu? czy gdzieś indziej edytować jakiś plik czy jeszcze coś innego? Ręczne wyszukiwanie. Ustawić Transponder zdefiniowany przez użytkownika. System DVB-S2 Częstotliwość 11488 Inwersja Auto SR 27500 Polaryzacja Pozioma FEC 3/4 Modulacja 8PSK Rolloff Auto Pilot Auto Przeszukiwanie sieci op. Nie Czyszczenie przed wysz. Tak Wyszukiwanie tylko FTA Nie Zatwierdzić Ok i powinno wyszukać kanały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zlewek Opublikowano 28 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 alleluja, dziękuje za pomoc :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrpot Opublikowano 2 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2015 Witam Mam problem analogiczny do kolegi Infinity (http://forum.xunil.pl/index.php?topic=2707.0) tylko z transponderem 12264V (Polsat HD, TVP2 HD, Polsat Sport HD). Niestety rozwiązanie Herpoi u mnie nie pomaga. Kanały działały prawidło i nagle przestały. Nie zwróciłem uwagi czy było to po jakiejś aktualizacji. Miernik sygnału pokazuje 20-30% podczas gdy wszystkie pozostałe mają 70-80%. Czy to możliwe że to nie problem dekodera? Antena 80cm przykręcona w sposób raczej uniemożliwiający jakikolwiek ruch. Drugi dekoder DSI87 też nie łapie sygnału. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 2 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2015 Sprawdź dekoder na innej sprawdzonej instalacji antenowej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrpot Opublikowano 3 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 Sprawdziłem w innej lokalizacji i tam dekoder działa. Wydaje się, że to musi być instalacja, ale... Jestem po 2h ustawiania. Ustawiłem ją w jedyną słuszną pozycję z najlepszym wynikiem SNR: ~70, AGC: ~80% i BER ~0. Na wszystkich transponderach jest bardzo podobnie +/- 5%, a na 12264V mam 0-10%. Macie jakieś inne pomysły co to może być? Wcześniej działało bez problemów, nic nie było ruszane a antena dokręcona była nie do ruszenia. Teraz za żadne skarby nie mogę uzyskać więcej niż 10% na tym jednym transponderze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 3 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 instalacja antenowa to zazwyczaj czasza , konwerter, przewód. Zacząłbym od konwertera... Wiemy już że to nie wina GOS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrpot Opublikowano 8 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2015 Rzeczywiście okazało się, że to konwerter. Niestety był to Inverto Black Ultra. No ale to tylko sprzęt. Dziękuję za nakierowanie mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 8 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2015 Czyli był to konwerter do instalacji z multiswitch lub instalacji z długim okablowaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrpot Opublikowano 8 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2015 Nie rozumiem. Nie nadaje się do instalacji w domu przy 3-4 tunerach i kablach długości max~15-20m? Działał i nagle przestał. Teraz stoję przed wyborem nowego i nie wiem czy kupić taki sam czy inny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 8 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2015 Przeczytaj dokładnie do jakich celów jest ten konwerter. Nie pisze, ze nie zadziała. Pisze jedynie, że może przystępować w tych warunkach głowice. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrpot Opublikowano 8 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2015 A możesz coś polecić z 4 wyjściami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 8 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2015 Może być też Inverto ale RED. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi