Gość maxxmisiek Opublikowano 27 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2015 Witam Po twardym resecie przez małżonkę NBOXA mam z nim taki oto problem ustawienie trybu Video na HDMI - brak obrazu lecz działa OSD i dźwięk Ustawienie na SCART i po restarcie boxa obraz i dźwięk jest i teraz ciekawe gdy już obraz odpali mogę przestawić na HDMI i obraz jest do momentu restartu boxa Załączam logi podczas startu po HDMI znalazłem [eDVBVideo0] DMX_SET_PES_FILTER pid=0x0216 ok < 103.693694> [eDVBVideo0] VIDEO_PLAY failed: Cannot allocate memory ale nie wiem jak to ugryźć Help needed !! hdmi.txt scart.txt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 28 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2015 Jaki tryb/rozdzielczość na HDMI? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maxxmisiek Opublikowano 28 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2015 po HDMI ustawione było 1080p30 ale testowałem też 720 wolnego miejsca w NAND ponad 13MB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 28 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2015 < 50.592344> [fb] 16384k total video mem Masz skórkę FHD? Problemem jest ta linia, którą wyciągnąłem z hdmi.txt. Takie ustawienie się ładuje jeżeli w używanej skórce jest xres="1920". Nie wiem czy można to ręcznie wymusić jakoś. W każdym razie nbox nie działa z: insmod $MODDIR/stmfb.ko display0=1280x720-32@50:16m:pal:yuv:yuv; musi być: insmod $MODDIR/stmfb.ko display0=1280x720-32@50:12m:pal:yuv:yuv; To jest w pliki /etc/init.d/gstm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maxxmisiek Opublikowano 28 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2015 Może to jest jakiś trop - skórka jest domyślna z GOS ale ostatnio w zarządzaniu systemem włączyłem opcję wsparcia dla skórek HD i może to jest jakiś problem Wieczorem sprawdzę czy wyłączenie tej opcji rozwiąże problema Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielonyBB Opublikowano 28 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2015 To jest to. Miałem to samo na BSKA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maxxmisiek Opublikowano 30 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 Po wyłączeniu wsparcia dla skórek HD w GOS manager wszystko działa tak jak wcześniej. Teraz gdzie jest błąd - w skórce czy w Gratelii ?? System po aktualizacji i skórka domyślna Dzięki dla zielonyBB i mickey Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 30 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 Dla nboksa ta opcja powinna być niedostępna ... bo nie działa i skutkuje tym co widzałeś. A właściwie nie widziałeś ;) Skórek HD w repo dla adb5800 nie ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 31 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 Właściwie to są juz od dawna. Za duży kłopot by ich nie było. W myślę coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 31 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 poprawione, gos manager nie będzie już wyświetlał tej opcji dla nboxa i arivy przy okazji, opcja była źle nazwana, bo chodzi o skórki Full HD. Też poprawiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 31 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 (...) i arivy (...) Kojarzę, że kiedyś pisałeś, że skórki FHD działają na arivie. Coś mi się pomieszało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 31 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 aaa...eeeee... czyżbym miał sklerozę... muszę sprawdzić, bo nie pamiętam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 31 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 Jakoś musze roku, wiązać problem skórek fhd. Wychodzi na to ze albo 5 albo 4 dekodery obsługują je. Pakowanie 39MB razy 4 czy 5 do repo mija się z celem. Moze po prostu wydzielić je do osobnego repo? Dać do opkg plik.conf jak jest tuner z supported i po problemie. Jeszcze, decyzji nie podjąłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 31 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 Moze po prostu wydzielić je do osobnego repo? Pomysł nietrafiony, robić coś specjalnie dla nboxa bez sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 31 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 Dodałem kontrolę fhd dla adb5800xx. Jak ktoś wgrać skórkę i będzie ciemność to wystarczy ze w jakiś sposób zrestartuje boxa (np. 5xPower na pilocie) i wróci skórka standardowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
areq Opublikowano 31 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 Pakowanie 39MB razy 4 czy 5 do repo mija się z celem. Moze po prostu wydzielić je do osobnego repo? Dać do opkg plik.conf jak jest tuner z supported i po problemie. Jeszcze, decyzji nie podjąłem. Na rpm to bym zrobił provides np: fullhdskinsupport np w kernelach dla boksów co umią FHD a w paczkach skinów FHD require na to. I nie da sie takiej paczki zainstalować na złym box bez łamania zależności. W ipk pewnie jest analogiczny mechanizm. a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 31 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 Przeciez preinst mode sprawdzic dekoder I nie intalowac na nboxie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 31 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 Mogę wrzucić paczkę skinfhd do repo tunerów co mają support i wrzucić zależność. Wywalić błąd ale nie zainstalujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
areq Opublikowano 31 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 Jak dla mnie będzie elegancko ;) a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 31 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 Zaraz poleci Update. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 1 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2015 Kolega @mickey miał rację, a ja mam sklerozę :D Jedynym "upośledzonym" tunerem, nie wspierającym skórek FullHD jest nbox. Ariva@Link200, mimo że to ta sama architektura, wspiera je poprawnie. Poniżej zdjęcie działającej skórki BlackHarmony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bastek6 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 Witajcie temat trochę podobny to nie będę zakładał nowego. Potrzebuje zrobić tak żeby był dźwięk ale żeby nie było obrazu. Prośbą trochę dziwna, ale wiecie jak jest dopóki działa stary TV nie można kupić nowego ;) a tak będzie pretekst. dekoder to ESI 88 z GOS na pokładzie. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 8 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 zmień rozdzielczość na 1920p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bastek6 Opublikowano 9 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 super, a powiedz czy jest możliwość zmiany rozdzielczości po przez wydanie komendy z PC wiesz podczas oglądania zrobił bym taką sztuczkę będzie bardzo realistycznie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość voyteckst Opublikowano 10 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 W mojej ocenie słabe, ale cóż każdy każdy jest kowalem swego losu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi