Jump to content

nbox BSKA problem z tp 11158 | Tv4HD, Polsat2HD

Guest scOOtt

Recommended Posts

Witam.

Nie działa tp 11158. Tzn. bardzo tnie (jeśli dłużej zostawię kanał włączony to zaskakuje ale szatkuje).

Instalację antenową mam ustawioną dobrze. Mam 20m kabla i konwertery Inverto. DiseqC HB+Astra.

Skanuje ten TP to wogóle nie wyszukuje mi tych kanałów.

Ustawiałem dziś przez półtorej godziny antenę i tylko raz udało mi się przez parę chwil złapać TV4HD.

Jak w graterli włącze aktualizowanie listy z satelity to nc+ aktualizuje ładnie a przy Cyfrowym Polsacie mam takie info:

Collecting transponder's data...

Killed

Błąd pobierania danch o transponderach!!!

Czym to może być spowodowane ?

Inne kanały Polsatu jak Polsat Sport mi działają.

Proszę o pomoc.

Dziwne, ustawiając dziś antenę nie mogłem złapać tego tp.

Ustawiałem na TV Polonia bo tam dość słaby sygnał miałem - udało mi się ustawić na prawie 15dB gdzie pogoda dziś jest u mnie straszna - zachmurzenie duże, non stop opady.

Zaktualizowałem jeszcze raz listę od kolegi Richtera - włączam i co .... kanał zaświecił.

Muszę sprawdzić kondensatory w nboxie bo nie mogę uwierzyć w to, że kanał nie chciał zaświecić jak manewrowałem anteną - a raczej mam wprawę w jej ustawianiu.

No nic, dziękuję za odpowiedź tux.

Pozdrawiam serdecznie

Wcześniej również były aktualne - tę listę wgrywałem wcześniej i kanały z tego TP nie świeciły.

Po ustawieniu anteny wgrałem ją jeszcze raz i o dziwo kanały z tego TP zaświeciły  ???

Guest artur_n

Miałem podobnie do Ciebie. Raz działały po restarcie boxa a raz nie. Przygotuj się na remont dekodera. Mój zakupiony niby po remoncie wytrzymał niespełna pół roku docelowo okazało się że miał wymienione raptem 3-4 kondensatory.

Miałem podobnie do Ciebie. Raz działały po restarcie boxa a raz nie. Przygotuj się na remont dekodera. Mój zakupiony niby po remoncie wytrzymał niespełna pół roku docelowo okazało się że miał wymienione raptem 3-4 kondensatory.

dodam, że lepiej nie zwlekać z remontem, bo odbiornik może się tak posypać, że jego naprawa będzie albo niemożliwa albo ekonomicznie nieuzasadniona.

Dzięki koledzy.

W przyszłym tygodniu sprawdzę kondensatory - ew. spuchnięte - wymienię.

Na coś jeszcze prócz kondków mam zwrócić szczególną uwagę ?