Gość scOOtt Opublikowano 20 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 Witam. Nie działa tp 11158. Tzn. bardzo tnie (jeśli dłużej zostawię kanał włączony to zaskakuje ale szatkuje). Instalację antenową mam ustawioną dobrze. Mam 20m kabla i konwertery Inverto. DiseqC HB+Astra. Skanuje ten TP to wogóle nie wyszukuje mi tych kanałów. Ustawiałem dziś przez półtorej godziny antenę i tylko raz udało mi się przez parę chwil złapać TV4HD. Jak w graterli włącze aktualizowanie listy z satelity to nc+ aktualizuje ładnie a przy Cyfrowym Polsacie mam takie info: Collecting transponder's data... Killed Błąd pobierania danch o transponderach!!! Czym to może być spowodowane ? Inne kanały Polsatu jak Polsat Sport mi działają. Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 20 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 Jeżeli masz sprawny tuner (potwierdzone na drugim) to niestety - antena do poprawki lub konwerter, lub nawet kabel. Nie jest to najlepszy TP ale na 60cm daje się go normalnie odbierać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość scOOtt Opublikowano 20 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 Dziwne, ustawiając dziś antenę nie mogłem złapać tego tp. Ustawiałem na TV Polonia bo tam dość słaby sygnał miałem - udało mi się ustawić na prawie 15dB gdzie pogoda dziś jest u mnie straszna - zachmurzenie duże, non stop opady. Zaktualizowałem jeszcze raz listę od kolegi Richtera - włączam i co .... kanał zaświecił. Muszę sprawdzić kondensatory w nboxie bo nie mogę uwierzyć w to, że kanał nie chciał zaświecić jak manewrowałem anteną - a raczej mam wprawę w jej ustawianiu. No nic, dziękuję za odpowiedź tux. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 20 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 Zakładam zawsze, że jak ktoś pyta to lista kanałów czy lista transponderów jest aktualna :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość scOOtt Opublikowano 21 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2015 Wcześniej również były aktualne - tę listę wgrywałem wcześniej i kanały z tego TP nie świeciły. Po ustawieniu anteny wgrałem ją jeszcze raz i o dziwo kanały z tego TP zaświeciły ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość artur_n Opublikowano 21 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2015 Miałem podobnie do Ciebie. Raz działały po restarcie boxa a raz nie. Przygotuj się na remont dekodera. Mój zakupiony niby po remoncie wytrzymał niespełna pół roku docelowo okazało się że miał wymienione raptem 3-4 kondensatory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AbrahaM Opublikowano 21 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2015 Miałem podobnie do Ciebie. Raz działały po restarcie boxa a raz nie. Przygotuj się na remont dekodera. Mój zakupiony niby po remoncie wytrzymał niespełna pół roku docelowo okazało się że miał wymienione raptem 3-4 kondensatory. dodam, że lepiej nie zwlekać z remontem, bo odbiornik może się tak posypać, że jego naprawa będzie albo niemożliwa albo ekonomicznie nieuzasadniona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość scOOtt Opublikowano 23 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 Dzięki koledzy. W przyszłym tygodniu sprawdzę kondensatory - ew. spuchnięte - wymienię. Na coś jeszcze prócz kondków mam zwrócić szczególną uwagę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 23 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 Jak jest choć jeden spuchnięty - wymień cały komplet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 23 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 Zwrócić uwagę na zasilacz jak w nm będą "uszkodzone " kondensatory to "ubiją " z czasem te wymienione w box Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krempla Opublikowano 24 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2015 Co wy tutaj piszecie! Zmienił się FEC i tyle. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 24 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2015 CO nie zmienia faktu, że jak coś jest nie tak z Boxem to.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi