Guest Matt_at Posted June 1, 2013 Share Posted June 1, 2013 Używałem dawniej freeboxa 6.xxx poźniej 7.1.6 Następnie przesiadłęm się na mody @tuxa.. ale z każdym kolejnym modem widzę że tuner coraz ciężej działał..... w uptime po 1dniu miałem wartośći 15.01 14,88,14,55. Po zainstalowaniu freeboxa 7.1.7 jestem w szoku ... tuner dużo szybciej działa ( zmiana kanałów, rekacje na pilota ) w uptime po 1 dniu - 13.00, 13.12,13.55 Czy to OPENPLI tak domula nboxa ?? Instaluje zawsze tą samą paczkę tj. Moją listę/konfigi do oscama/pluginy typu IPTV,SHOUTCAST,Volume ADJUSTMENT,OSCAM STATUS. We 8.3.0 po tym zabiegu mam 10 MB wolnego, w 7.1.7. 8 MB Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tux Posted June 1, 2013 Share Posted June 1, 2013 Jak duzy jest u Ciebie plik lame.db? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Matt_at Posted June 1, 2013 Share Posted June 1, 2013 a gdzie on się znajduje ?? EDIT ZNALAZŁEM 261KB Softy wgrywam do NAND. Używam DVB-t Po sticku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamelia Posted June 1, 2013 Share Posted June 1, 2013 Najprawdopodobniej system zasilania do poprawki. OpenPli jest nieco wolniejszy, ale nie aż tak. Chyba że zasilanie zawodzi i tylko kwestia czasu, aż padnie całkowicie. Zacznie się od słynnych problemów z ubootem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Matt_at Posted June 1, 2013 Share Posted June 1, 2013 A jednak problem sprawiła skórka (moja modyfikacja), po wgraniu innej problem znikł. Poprawione rażące błędy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tux Posted June 1, 2013 Share Posted June 1, 2013 Sprawdź jak działa na infinity-hd z PPanels. Jak będzie lekko mulił to zasilanie. Jak nie to namierzyłeś w 100 proc. Błędy poprawione. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts