Gość hajnel87 Opublikowano 30 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2015 witam. mam nbox 5800 z wgrana graterlia. strasznie ciężko działa pilot albo nie przełącza po naciśnięciu albo przeskakuje o dwa programy strasznie mnie to wkurza. można coś zmienić w ustawieniach? inny pilot te same objawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 30 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2015 Doprowadzić nBox do stanu poprawnego działania. Prawdopodobnie odbiornik podczerwieni (było na forum). W GOS jest poprawna obsługa pilota w XMP. Niestety wymaga ona poprawnego działania systemu sterowania tak po stronie pilota jak i boxa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RaThek Opublikowano 30 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2015 Sprawdź czy nie masz włączonego w telewizorze oszczędzania energii. Jeżeli tak to wyłącz i sprawdź wtedy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hajnel87 Opublikowano 1 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 Dalej to samo słabo działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość artur_n Opublikowano 1 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 Więc do wymiany masz na początek odbiornik podczerwieni w nboxie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 1 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 @hajnel87: Możesz spróbować zmienić czasy dla pilota w GOS Menadżerze (czytaj: zwiększyć) - w sumie nie wiem czy pomoże. Możesz też poszukać po forum plików do obsługi pilota w trybie RAW ... ale nawet nie wiem czy są jeszcze zgodne z GOS. Niestety niczego na szybko nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hajnel87 Opublikowano 1 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 http://www.pkteam.pl/viewtopic.php?f=96&t=5423&sid=42ca1ab063799d45a7c5d26f8d542d6b&start=20 a co myslicie o takim sposobie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 1 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 A odbiornik IR to jakieś 5zł + ze 3-5zł za przesyłkę. Już wiele razy pisałem co należy zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pado Opublikowano 2 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2015 ja tez miałem problemy z pilotem, ale już nie mam.Najpierw wymieniłem odbiornik IR w tunerze, ale nic nie dało. I co się okazało po przeszukaniu Internetu? Okazało się, że są modele TV, które zakłócają prace pilotów! Ja mam starą plazmę i rzeczywiście jak TV jest wyłączony to pilot działa rewelacyjnie szybko i bezproblemowo. Jak tv włączone to mulenie itp. Itd. Wyłączanie/włączanie oszczędzania energii w TV nic nie dawało. Rozwiązałem ten problem w taki sposób (znaleziony też na necie), że zasłoniłem odbiornik IR czarną folią z worka na śmieci (jedna warstwa), aby odbiornik IR nie łapał „śmieci” z eteru (m.in. od promieniowania matrycy tv) . Efekt taki, że pilot działa tak jak powinien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 2 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2015 Zakładam, że ktoś przeczytał wątki na forum. Dlatego tez zakładam, że zakłócenia juz zostały wyeliminowane. W sumie to IKE razy można pisać o tym samym na taki sam temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość g0f3r Opublikowano 2 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2015 witam. mam nbox 5800 z wgrana graterlia. strasznie ciężko działa pilot albo nie przełącza po naciśnięciu albo przeskakuje o dwa programy strasznie mnie to wkurza. można coś zmienić w ustawieniach? inny pilot te same objawy. Zanim wymienisz IR, sprawdź na "małym pilocie". Też miałem problem z dużym, kupiłem mały i łapie od ścian - duży i tak padł po jakimś czasie. Próbowałem raw'ów, różnych wersji lircd - ale pomogła wymiana pilota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość brudka Opublikowano 13 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 Też ciężko mi działa pilot od nboxa 5800, ale mam pilot od DSI-87 i działa normalnie tylko nie działają wszystkie funkcje. Czy można coś dograć do nboxa, żeby działał pilot z wszystkimi funkcjami od DSI-87? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi