tux Opublikowano 14 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2015 Szukam kogoś chętnego do prowadzenia Graterlia Wiki. Ilość zadań związanych z obsługą Graterlia OS nie pozwala mi na zajmowanie się Graterlia Wiki. EDIT tux: Jeżeli w ciągu 7 dni nikt chętny się nie znajdzie będę zmuszony zamknąć Graterlia Wiki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 15 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2015 Wypowiem się nieco o naszym projekcie. 1. Graterlia wiki: moim zdaniem nie ma sensu się w to bawić, najlepsze źródło wiedzy to jednak forum i wymiana zdań, na forum więcej rzeczy się dowiesz niż na wiki której trzeba było by poświęcać dużo czasu na tekst a sam wiesz że z czasem i chęcią bywa różnie. Lepiej rozbudować FAQ. 2. Główna strona Graterlia: tam jest za dużo tekstu w stylu wpisz to na konsoli , daj polecenie chodzi mi głównie o FAQ. Człowiek który pierwszy raz odwiedza stronę naszą i ma chęć spróbowania naszego softu jest skutecznie odstraszany, bo jak się czyta ten FAQ to odnosi się wrażenie że system opiera się głównie na operacji z konsoli. Co jest rzeczą nie prawdą i można wszystko zrobić przy użyciu GUI i pilota. Moim zdaniem my więcej straszymy linuxem i konsolą niż zachęcamy do korzystania z oprogramowania które w istocie jest proste do wgrania i wygodne w użytkowaniu bez znajomości wiedzy o linuxie. Większość obrazków na stronie to zrzuty z kosnoli. Nie posiadamy galerii która pokazuje na przykład możliwości GOS managera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 15 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2015 FAQ pochodzi z czasów bez GUI :) W sumie zaczyna być mało potrzebne. Ktoś mógłby to przeredagować. Dobrze by było umieścić jakieś zrzuty ekranu, no ale ktoś musiałby je zrobić bo jak pisałem wcześniej to sama logistyka związana z Gos (np. Serwery) zajmuje lwią część czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi