Gość pafnucy7 Opublikowano 30 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 Witam Koledzy wczoraj zaktualizowałem Gratelie na UHD88, dzisiaj gdy chce włączyć tunek po stand by, tuner odpala sie ale: - nie reaguje na polecenia pilota, - godzina na wyświetlaczu zawiesza sie, - w lewym rogu "chodzi" pingwin, czyli tunek coś mieli. Jedynym rozwiązaniem jest restart poprzez 5 krotne wciśnięcie power toogle. Proszę o pomoc co z tym począć, nie chce przeinstalowywać jeszcze raz systemu. Z góry wielkie dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 30 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 Kilka osób zgłosiło podobny problem. Jednak za nic nie mogę go wygenerować na moim UHD. Po prostu działa. Może włącz logowanie w GOS Mgr i po jakimś czasie podeślij logi. Trudno będzie naprawić coś czego nie możemy zaobserwować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AbrahaM Opublikowano 30 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 Witam Koledzy wczoraj zaktualizowałem Gratelie na UHD88, dzisiaj gdy chce włączyć tunek po stand by, tuner odpala sie ale: - nie reaguje na polecenia pilota, - godzina na wyświetlaczu zawiesza sie, - w lewym rogu "chodzi" pingwin, czyli tunek coś mieli. Jedynym rozwiązaniem jest restart poprzez 5 krotne wciśnięcie power toogle. Proszę o pomoc co z tym począć, nie chce przeinstalowywać jeszcze raz systemu. Z góry wielkie dzięki. krótkie pytanie: korzystasz może z CEC? jeśli tak, to usuń wtyczkę dla e2 odpowiedzialną za CEC, przy pomocy polecenia: opkg remove enigma2-plugin-cec jeśli dobrze przypuszczam, to powinno to pomóc. aktualnie pracujemy nad ustaleniem "co jest grane", co powoduje zwis e2 przy aktywnej obsłudze CEC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pafnucy7 Opublikowano 30 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 Ok, koledzy plugin wywalony, testujemy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kilgor Opublikowano 30 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 Witam Koledzy wczoraj zaktualizowałem Gratelie na UHD88, dzisiaj gdy chce włączyć tunek po stand by, tuner odpala sie ale: - nie reaguje na polecenia pilota, - godzina na wyświetlaczu zawiesza sie, - w lewym rogu "chodzi" pingwin, czyli tunek coś mieli. Jedynym rozwiązaniem jest restart poprzez 5 krotne wciśnięcie power toogle. Proszę o pomoc co z tym począć, nie chce przeinstalowywać jeszcze raz systemu. Z góry wielkie dzięki. krótkie pytanie: korzystasz może z CEC? jeśli tak, to usuń wtyczkę dla e2 odpowiedzialną za CEC, przy pomocy polecenia: opkg remove enigma2-plugin-cec jeśli dobrze przypuszczam, to powinno to pomóc. aktualnie pracujemy nad ustaleniem "co jest grane", co powoduje zwis e2 przy aktywnej obsłudze CEC. Wyłączenie CEC rozwiązało problem u mnie na ESI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 30 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 U mnie na ESI też ten problem występuje i po wywaleniu CEC już problem nie występuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pafnucy7 Opublikowano 31 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 A więc,odinstalowałem plugina CEC i wszystko wróciło do normy, dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 31 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 Dla chcącego do testu, (mój TV nie ma CEC więc nie sprawdzę): - Zainstalować sterownik do cec, jeśli jest odinstalowany. Nie instalować wtyczki do obsługi CEC. opkg install kernel-modules-cec-gos - restart tunera - stan TV włączony, tuner włączony - wyłączyć tuner do standby. TV ma pozostać włączony - w telnet echo "0">/proc/stb/cec/systemstandby -TV powinien się wyłączyć - kawka :) , lub papierosek <ble> - obudzić tuner - w telnet echo "0">/proc/stb/cec/onetouchplay - TV powinien się obudzić, - Jeśli mamy Panasonica, to najprawdopodobniej uruchomi się na DVB-T, odczekać 7 sekund i wydać ponownie powyższą komendę, powinien się przełączyć na hdmi - Wszystko powinno działać poprawnie bez żadnego zawieszenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 31 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 No komendy działają ale... No właśnie, za każdym razem komendami mam się bawić? Bez komend nie działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 31 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 Przepraszam, że chciałem się dowiedzieć, gdzie leży przyczyna. :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 31 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 Przepraszam, że chciałem się dowiedzieć, gdzie leży przyczyna. :P Nie przepraszaj. Tylko nie wiedziałem, że to do sprawdzenia :) Myślałem, że to już rozwiązanie problemu :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 31 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 No pewnie, że do testu. ;) Dla chcącego do testu, (mój TV nie ma CEC więc nie sprawdzę): .... A oznacza, że do poprawki jest sama wtyczka. Z jakiegoś powodu się zapętla z nowym sterownikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 31 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 Widzę, że jest w OPKG cec OLD. Zobaczę, czy na nim będzie to samo Edit: Odinstalować samego kernela (nowego) się nie da. Najpierw trzeba odinstalować wtyczkę a później kernel. Następnie instaluje stary kernel i wtyczkę ale wtyczka ciągnie za sobą nowego CEC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 31 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 spróbuj inaczej zainstaluj wtyczkę i ustaw w jej konfiguracji "Active TV input" na "auto". Po restarcie powinna się zachowywać, jak komendy powyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 31 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 spróbuj inaczej zainstaluj wtyczkę i ustaw w jej konfiguracji "Active TV input" na "auto". Po restarcie powinna się zachowywać, jak komendy powyżej. Mam tak cały czas. Wczoraj się bawiłem i zmieniałem na HDMI1 (tak mam podłaczony dekoder) i nic to nie dało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 31 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 dziwne, możesz pokazać co zwraca komenda lsmod Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 31 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 Module Size Used by Tainted: P autofs4 14580 1 cec 15568 0 fan_ctrl 708 0 smartcard 14460 0 silencegen 600 0 bpamem 2044 0 platform 780 0 [permanent] stmalloc 1024 0 sth264pp 3876 0 player2 346764 2 stmalloc,sth264pp stmdvb 87696 30 player2 stmsysfs 29328 0 stm_monitor 5648 1 player2 pti 27472 1 stmdvb fe_core 42864 1 stmdvb pseudocard 11152 2 player2,stmdvb stm_v4l2 6864 1 stmdvb p2div64 1172 1 player2 ksound 7020 1 player2 avs 26684 1 stmdvb mmelog 1420 0 mme_host 20736 4 silencegen,player2,stm_monitor,mmelog embxshm 17464 0 embxmailbox 5108 1 embxshm embxshell 15072 3 mme_host,embxshm,embxmailbox stmfb 36172 3 stmdvb stmcore_display_sti7105 135216 5 cec,player2,stmdvb,pseudocard front_vfd 2580 0 e2_proc 10672 4 cec,fan_ctrl,player2,stmdvb simu_button 612 0 cpu_frequ 2156 0 sagemcomtype 500 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 31 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 Przyjrzałem się jeszcze raz logowi i wtyczka wydaje się robić co powinna, ale być może zaczyna za wcześnie. W załączeniu bardzo brzydki fix na szybko dla sprawdzenia tej teorii. plugin.zip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 31 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 /usr/lib/enigma2/blbla/Plugins/SystemPlugins/CEC/ i restart GUI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 31 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 Przyjrzałem się jeszcze raz logowi i wtyczka wydaje się robić co powinna, ale być może zaczyna za wcześnie. W załączeniu bardzo brzydki fix na szybko dla sprawdzenia tej teorii. Niestety jest to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 31 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 to jeszcze taki test poproszę: We wtyczce wyłącz obsługę cec i restart gui - uśpij tuner telnet /etc/cron/moderatestandby_on/20cec włącz tuner telnet /etc/cron/moderatestandby_off/40cec Co się wydarzyło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bastek6 Opublikowano 31 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 podłącze się do tematu w ESI tuner raz reagował innym razem nie, po wywaleniu CEC działa jednak czas pokazania obrazu od chwili wduszenia power na pilocie jest strasznie długi jakies 10-15 s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 31 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 to jeszcze taki test poproszę: We wtyczce wyłącz obsługę cec i restart gui - uśpij tuner telnet /etc/cron/moderatestandby_on/20cec włącz tuner telnet /etc/cron/moderatestandby_off/40cec Co się wydarzyło? GraterliaOS:~# /etc/cron/moderatestandby_on/20cec >>>>>>>>>> /etc/cron/moderatestandby_on/20cec new CEC detected. Sending: '0'>/proc/stb/cec/systemstandby Sending: '0'>/proc/stb/cec/systemstandby <<<<<<<<<< /etc/cron/moderatestandby_on/20cec GraterliaOS:~# /etc/cron/moderatestandby_off/40cec >>>>>>>>>> /etc/cron/moderatestandby_off/40cec new CEC detected. HDMI: 0 Sending: '0'>/proc/stb/cec/onetouchplay Sending: '0'>/proc/stb/cec/onetouchplay <<<<<<<<<< /etc/cron/moderatestandby_off/40cec Co się wydarzyło? Zadziałał CEC. Najpierw wyłaczył TV a później włączył oczywiście za pomocą komend. Z pilota włączył się dekoder ok - szybko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
richter Opublikowano 31 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 podłącze się do tematu w ESI tuner raz reagował innym razem nie, po wywaleniu CEC działa jednak czas pokazania obrazu od chwili wduszenia power na pilocie jest strasznie długi jakies 10-15 s U mnie na 3-ch UHD pendrive (Bez CEC) ,obraz na kodowanych z stoperem w reku pokazuje sie dopiero po 15-18sek.od momentu wduszenia power na pilocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 31 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 podłącze się do tematu w ESI tuner raz reagował innym razem nie, po wywaleniu CEC działa jednak czas pokazania obrazu od chwili wduszenia power na pilocie jest strasznie długi jakies 10-15 s U mnie na 3-ch UHD pendrive (Bez CEC) ,obraz na kodowanych z stoperem w reku pokazuje sie dopiero po 15-18sek.od momentu wduszenia power na pilocie. Tak to już jest od dłuższego czasu. Zanim obraz przejdzie po HDMI to długo sie czeka. Kiedyś tak nie było. Ale nie pamiętam od kiedy to się pogorszyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
richter Opublikowano 31 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 update z 26.05.2015,juz ze zmiana tapety (poprzednia bardziej mi sie podobała :P ) jeszcze jest OK. nie wiem jak z CEC bo nie używam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 31 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 U mnie na 3-ch UHD pendrive (Bez CEC) ,obraz na kodowanych z stoperem w reku pokazuje sie dopiero po 15-18sek.od momentu wduszenia power na pilocie. A potem już się przełącza normalnie? Jak zrobisz start na kanale niekodowanym, to wstaje szybciej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 31 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 U mnie na 3-ch UHD pendrive (Bez CEC) ,obraz na kodowanych z stoperem w reku pokazuje sie dopiero po 15-18sek.od momentu wduszenia power na pilocie. A potem już się przełącza normalnie? Jak zrobisz start na kanale niekodowanym, to wstaje szybciej? U mnie nie ma to znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
richter Opublikowano 31 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 każde dalsze obudzenie go po standby, tak samo długie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 31 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 @Marcin: skasuj .../CEC/plugin.pyo wgraj dołączony plugin.py restart GUI ustaw "Use alternative mode" = Yes i zobacz co się będzie działo Jak kiszka, poproszę o log plugin.zip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 31 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 @Marcin: skasuj .../CEC/plugin.pyo wgraj dołączony plugin.py restart GUI ustaw "Use alternative mode" = Yes i zobacz co się będzie działo Jak kiszka, poproszę o log No to wygląda, że jest ok ale niech jeszcze inni przetestują i się odezwą. Ja jeszcze zobaczę jutro po nocy. Na razie wygląda ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mary123 Opublikowano 31 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 Witam U mnie na ESI po podmianie tego plugin.py niestety bez mnian czyli jak go uruchamiam to startuje po jakichś 15s. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 31 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 Ten plik jest od cec, żeby się nie wieszał, więc u ciebie chyba to nie to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 3 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2015 @richter, @Marcin, @mary123, @bastek6, @AbrahaM, @kilgor i wszyscy inni zainteresowani :) Panowie sprawdźcie plik z załącznika do tego postu: http://forum.xunil.pl/index.php?topic=1103.msg30779#msg30779. Nadpisać (można sobie zrobić kopię starego) i reboot (albo restart systemu). Jeżeli używacie CEC, to wyłączcie tryb alternatywny i też przetestujcie jak działa po podmianie pliku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 4 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2015 @richter, @Marcin, @mary123, @bastek6, @AbrahaM, @kilgor i wszyscy inni zainteresowani :) Panowie sprawdźcie plik z załącznika do tego postu: http://forum.xunil.pl/index.php?topic=1103.msg30779#msg30779. Nadpisać (można sobie zrobić kopię starego) i reboot (albo restart systemu). Jeżeli używacie CEC, to wyłączcie tryb alternatywny i też przetestujcie jak działa po podmianie pliku. Sprawdzone, wyłączony tryb alternatywny i CEC działa ok. Nie wiesza się przy uruchamianiu dekodera. Mało tego, dźwięk się nie zawiesza i system działa szybciej ogólnie. Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 4 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2015 Podziękowania należą się j00zkowi. Ogólnie to ta poprawka trafiła do opkg ... tylko bez zmiany numerku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 4 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2015 Podziękowania należą się j00zkowi. Ogólnie to ta poprawka trafiła do opkg ... tylko bez zmiany numerku. To trzeba CEC zmienić na poprzedni :) Jak skasować ustawienia CEC na domyślne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 4 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2015 Wejdź do ustawień wtyczki i ustaw "alternative mode" na Nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 4 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2015 Tak mam. Tak zrobiłem ale chodzi mi o czasy domyślne. Bo jak był problem to poprzestawialem gdyż szukałem rozwiązania problemu a teraz zapomniałem jak było ustawione domyślnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 4 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2015 Nie ma opcji "reset to defaults". Domyślnie wtyczka ma: 300/2/100/30. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zwierze Opublikowano 11 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2015 U mnie niestety panowie nie działa jak należy po ostatniej aktualizacji. Wyłączenie TV w ogóle nie działa. Raz włączy raz nie. Ogólnie który kernel ma być zainstalowany czy 2 na raz? Mam kernel-modules-cec-gos oraz kernel-modules-cecold-gos. Próbowałem jedno i drugie, dwa na raz i nic. Dla chcącego do testu, (mój TV nie ma CEC więc nie sprawdzę): - Zainstalować sterownik do cec, jeśli jest odinstalowany. Nie instalować wtyczki do obsługi CEC. opkg install kernel-modules-cec-gos - restart tunera - stan TV włączony, tuner włączony - wyłączyć tuner do standby. TV ma pozostać włączony - w telnet echo "0">/proc/stb/cec/systemstandby wypróbowałem twoją podpowiedź niestety u mnie komunikat: sh: write error: Input/output error Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 11 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2015 odinstaluj old, restart i sprawdź ponownie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zwierze Opublikowano 11 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2015 To samo. Przy czym zaznaczam, że najnowszy kernel zainstalowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 11 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2015 echo "0">/proc/stb/cec/systemstandby wypróbowałem (...) podpowiedź niestety u mnie komunikat: sh: write error: Input/output error To działa tylko przy nowym CEC, a żeby działał nowy to cec-old musi być odinstalowany. Spróbuj czy komenda działa po zainstalowaniu tylko nowego cec (kernel-modules-cec-gos). Wyłącz tryb alternatywny w konfiguracji wtyczki. Albo inaczej: sprawdź z włączonym i wyłączonym alternative mode. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zwierze Opublikowano 11 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2015 Ale wtyczka miała być odinstalowana. Sprawdziłem jak radziłeś, żadnych zmian ani w działaniu CEC ani w reakcji na komendę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 11 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2015 To masz chyba mały bałagan ;) Ustalmy może co masz poinstalowane, a do tego przydałyby się wyniki poleceń: opkg list-installed | grep modules ls -al /lib/modules lsmod Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zwierze Opublikowano 12 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2015 opkg list-installed | grep modules kernel-modules-cec-gos - 2.6.32.61.0214.02 kernel-modules-cpufreq-gos - 2.6.32.61.0217.01 kernel-modules-default-gos - 2.6.32.61.0217.01 kernel-modules-fan-gos - 2.6.32.61.0217.01 kernel-modules-usbserial-common-gos - 2.6.32.61.0217.01 kernel-modules-usbserial-ftdi-gos - 2.6.32.61.0217.01 kernel-modules-usbserial-pl2303-gos - 2.6.32.61.0217.01 ls -al /lib/modules drwxr-xr-x 2 root root 0 Jun 11 15:35 . drwxr-xr-x 6 root root 0 Jul 25 2014 .. -rw-r--r-- 1 root root 26493 May 25 08:07 autofs4.ko -rw-rw-r-- 1 root root 49863 May 25 08:07 avs.ko -rw-r--r-- 1 root root 3029 May 25 08:07 boxtype.ko -rw-rw-r-- 1 root root 5233 May 25 08:07 bpamem.ko -rw-r--r-- 1 root root 21548 Jul 25 2014 cec.ko -rw-rw-r-- 1 root root 5979 May 25 08:07 cpu_frequ.ko -rw-rw-r-- 1 root root 19250 May 25 08:07 e2_proc.ko -rw-rw-r-- 1 root root 14657 May 25 08:07 embxmailbox.ko -rw-rw-r-- 1 root root 32566 May 25 08:07 embxshell.ko -rw-rw-r-- 1 root root 35119 May 25 08:07 embxshm.ko -rw-r--r-- 1 root root 3665 May 25 10:34 fan_ctrl.ko -rw-r--r-- 1 root root 56167 May 25 08:07 fe_core.ko -rw-rw-r-- 1 root root 8458 May 25 08:07 front_led.ko -rw-rw-r-- 1 root root 8049 May 25 08:07 front_vfd.ko -rw-r--r-- 1 root root 79778 May 24 17:23 ftdi_sio.ko -rw-rw-r-- 1 root root 7533 May 25 08:07 kreplay-fdma.ko -rw-rw-r-- 1 root root 5538 May 25 08:07 kreplay.ko -rw-rw-r-- 1 root root 16715 May 25 08:07 ksound.ko -rw-rw-r-- 1 root root 5402 May 25 08:07 ktone.ko -rw-rw-r-- 1 root root 39563 May 25 08:07 mme_host.ko -rw-rw-r-- 1 root root 5963 May 25 08:07 mmelog.ko -rw-rw-r-- 1 root root 8419 May 25 08:07 mpeg2hw.ko -rw-rw-r-- 1 root root 3747 May 25 08:07 p2div64.ko -rw-r--r-- 1 root root 17436 May 24 17:23 pl2303.ko -rw-rw-r-- 1 root root 3277 May 25 08:07 platform.ko -rw-rw-r-- 1 root root 686721 May 25 08:07 player2.ko -rw-rw-r-- 1 root root 28177 May 25 08:07 pseudocard.ko -rw-rw-r-- 1 root root 40079 May 25 08:07 pti.ko -rw-rw-r-- 1 root root 3947 May 25 08:07 silencegen.ko -rw-rw-r-- 1 root root 3503 May 25 08:07 simu_button.ko -rw-rw-r-- 1 root root 21414 May 25 08:07 smartcard.ko -rw-rw-r-- 1 root root 7428 May 25 08:07 sth264pp.ko -rw-rw-r-- 1 root root 12002 May 25 08:07 stm_monitor.ko -rw-rw-r-- 1 root root 8171 May 25 08:07 stm_v4l2.ko -rw-rw-r-- 1 root root 4388 May 25 08:07 stmalloc.ko -rw-rw-r-- 1 root root 285646 Jun 8 20:12 stmcore-display-sti7105.ko -rw-rw-r-- 1 root root 103414 May 25 08:07 stmdvb.ko -rw-rw-r-- 1 root root 34490 May 25 08:07 stmfb.ko -rw-rw-r-- 1 root root 11025 May 25 08:07 stmsysfs.ko -rw-rw-r-- 1 root root 8252 May 25 08:07 stmvbi.ko -rw-rw-r-- 1 root root 39958 May 25 08:07 stmvout.ko -rw-r--r-- 1 root root 27623 May 24 17:23 usbserial.ko lsmod Module Size Used by Tainted: P autofs4 14580 1 pl2303 7232 0 ftdi_sio 21336 0 usbserial 12928 2 pl2303,ftdi_sio fan_ctrl 708 0 smartcard 14460 0 silencegen 600 0 bpamem 2044 0 platform 780 0 [permanent] stmalloc 1024 0 sth264pp 3876 0 player2 346764 2 stmalloc,sth264pp stmdvb 87696 1 player2 stmsysfs 29328 0 stm_monitor 5648 1 player2 pti 27472 1 stmdvb fe_core 42864 1 stmdvb pseudocard 11152 2 player2,stmdvb stm_v4l2 6864 1 stmdvb p2div64 1172 1 player2 ksound 7020 1 player2 avs 26684 1 stmdvb mmelog 1420 0 mme_host 20736 4 silencegen,player2,stm_monitor,mmelog embxshm 17464 0 embxmailbox 5108 1 embxshm embxshell 15072 3 mme_host,embxshm,embxmailbox stmfb 36172 3 stmdvb stmcore_display_sti7105 135216 4 player2,stmdvb,pseudocard front_led 2896 0 e2_proc 10672 3 fan_ctrl,player2,stmdvb simu_button 612 0 sagemcomtype 500 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 12 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2015 Masz coś pomieszane z tym modułem cec. Nie wiadomo czemu cały czas masz wersję z poprzedniego kernela i dlatego się nie ładuje. Pokaż, co pokazują komendy uname -a opkg install --force-reinstall kernel-modules-cec-gos opkg list-installed | grep modules Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zwierze Opublikowano 12 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2015 uname -a Linux GraterliaOS 2.6.32.61_stm24_0217 #2 PREEMPT Tue May 26 12:49:07 CEST 2015 sh4 GNU/Linux opkg install --force-reinstall kernel-modules-cec-gos Downloading http://graterlia.xunil.pl/repodata/release/uhd88/kernel-modules-cec-gos_2.6.32.61.0214.02_uhd88.ipk . Reinstalling kernel-modules-cec-gos (2.6.32.61.0214.02) on root. Configuring kernel-modules-cec-gos. opkg list-installed | grep modules kernel-modules-cec-gos - 2.6.32.61.0214.02 kernel-modules-cpufreq-gos - 2.6.32.61.0217.01 kernel-modules-default-gos - 2.6.32.61.0217.01 kernel-modules-fan-gos - 2.6.32.61.0217.01 kernel-modules-usbserial-common-gos - 2.6.32.61.0217.01 kernel-modules-usbserial-ftdi-gos - 2.6.32.61.0217.01 kernel-modules-usbserial-pl2303-gos - 2.6.32.61.0217.01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 12 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2015 hm... dziwne, teraz poproszę opkg remove --autoremove kernel-modules-cec-gos opkg install kernel-modules-cec-gos opkg list-installed | grep modules Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi