Gość fsx Opublikowano 18 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2013 Mam takie głupie pytanie... Jak wybrać ścieżkę audio i napisy w odtwarzaczu nagrań? Chodzi mi o ten player, który odpala się z listy nagrań... T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 18 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2013 Oryginalnie to są chyba APP albo żółty, ale już nie jestem pewny. Jeżeli nie działa, to znajdź plik /usr/local/share/enigma2/keymap.xml a w nim sekcję <map context="MediaPlayerActions"> i tam dopisz <key id="KEY_PROGRAM" mapto="audioSelection" flags="m" /> ... wtedy powinno być pod APP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fsx Opublikowano 18 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2013 Niestety nie zadziałało... Dodałem też w sekcji movieplayer i też nic. Wybór napisów działa tylko w media playerze (tym instalowanym z dodatków) ale najwygodniej jest odtwarzać z listy nagrań... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 19 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2013 Wybór napisów działa poprawnie w systemowym odtwarzaczu oraz nowym Feeplayer. Innych "wynalazków" nie sprawdzałem. Ścieżki audio i napisy wybieramy klawiszem APP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fsx Opublikowano 19 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2013 @tux, mam tylko zainstalowany freeplayer i mediaplayer z ppanels. Ciekawe jest to, że jeśli wejdę w listę nagrań i wybiorę film przyciskiem OK zaczyna on się odtwarzać chyba w systemowym playerze ale nie działa w nim przycisk app... Jeśli natomiast ten sam film otworzę w odtwarzaczu wybieranym z menu to jest dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 19 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2013 O jakich plikach piszemy? Tych nagranych przez tuner czy jakieś inne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fsx Opublikowano 19 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2013 nagranych przez tuner Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 19 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2013 Sprawdź dokładnie przypisanie klawiszy w Menu. Na 100% Systemowy odtwarzacz i Freeplayer pod App ma wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fsx Opublikowano 19 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2013 Niestety... Chciałbym, żebyśmy dobrze się rozumieli... Wybór nie działa tylko podczas odtwarzania bezpośrednio z listy nagrań (która akurat dla mnie jest idealnym rozwiązaniem): 1) Pod klawiszem VOD mam skonfigurowany recordslist 2) Naciskam VOD 3) wybieram nagranie 4) rozpoczyna się odtwarzanie 5) naciskam APP - przekreślony kwadracik 6) inne klawisze - to samo 7) działa tylko play/pause/stop/back, zielony i żółty Jeżeli odtwarzam nagranie w odtwarzaczu zainstalowanym z dodatków APP działa ale to nie rozwiązuje sytuacji ponieważ tam całkowicie nie odpowiada mi wybór nagrań, playlista itp... Na pewno jakiś czas temu wszystko było OK... nie pamiętam w którym momencie się to zmieniło. T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 19 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2013 W /usr/local/share/enigma2 podmień plik keymap.xml na ten z załącznika. Powinno pomóc. UWAGA → plik pasuje tylko do 8.2.1 i tylko do tej wersji należy go stosować. keymap.xml.gz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fsx Opublikowano 19 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2013 Zamieniłem, zresetowałem e2 i dalej to samo. Przekreślony kwadracik po wciśnięciu app. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 19 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2013 Wyświetl historie wersji w PPanels i podaj mi tutaj datę IMAGE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fsx Opublikowano 19 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2013 8.2.1 7.05.2013 16.05.2013 *poprawka dla wykonywanej kopii..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 19 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2013 W tym momencie skończyły mi się pomysły. Ten efekt, o którym piszesz jest ze starszej wersji. Czy na całym nowym IMAGE jest to samo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość buldoog Opublikowano 20 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2013 Nie wiem czy nie powielam wątku. Wydawało mi się, że gdzieś z tym się zetknąłem i przeszukałem forum ale bez rezultatu. Jak w temacie... Czy idzie zmienić ścieżkę w nagranym materiale? W oryginale oglądanym prosto z satelity jest taka opcja. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 20 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2013 Sprawdź ten IMAGE co jest na serwerze teraz i napisz czy masz tak samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fsx Opublikowano 20 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2013 Ja instalowałem 6.05. Na razie nie mam możliwości zainstalowania całości... T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 20 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2013 07.05.2013 → podmiana na serwerze plików IMAGE. Był błąd w pliku keymap.xml. Być może to to. Wyżej w załączniku jest poprawny plik keymap.xml. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fsx Opublikowano 20 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2013 Podmieniłem keymap.xml, wykonałem pełny reset box'a i niestety nic to nie zmieniło. T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 20 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2013 Dlatego potrzebuję info czy po wgraniu całego IMAGE od nowa ten sam problem będzie :) U mnie działa i nikt inny poza wami dwoma nie miał problemu lub go nie zauważył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fsx Opublikowano 20 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2013 OKi, może @buldoog zainstaluje całość wcześniej niż ja :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 20 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2013 Sprawdź czy w pliku settings który znajduje się w /etc/enigma2 masz taki zapis config.plugins.Assignbutton.appc=AudioSelect Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fsx Opublikowano 20 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2013 Mam Sprawdź czy w pliku settings który znajduje się w /etc/enigma2 masz taki zapis config.plugins.Assignbutton.appc=AudioSelect Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość buldoog Opublikowano 22 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 Po świeżej instalacji najnowszego image (wersja rootfs) dalej nie działa wybór ścieżki pod APP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 23 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 Problem namierzony. Należy podmieić plik z załącznika w usr/local/share/enigma2 keymap.xml.gz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość buldoog Opublikowano 23 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 Potwierdzam, po zmianie keymap.xml jest już wszystko OK. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fsx Opublikowano 23 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 u mnie też już OK, Dzięki @tux Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi