Jump to content

Czyszczenie listy z nieużywanych nadawców

Guest carolef

Recommended Posts

Guest carolef

Tworzę listę programem dreamboxEDIT. Po prawej mam swoją poukładaną listę kanałów a po lewo listę nadawców. Na liście nadawców jest cała masa śmieci. Kanały które nie są w żadnym bukiecie i na pewno ich nie będę oglądać. Jak je szybko usunąć? To znaczy wywalić kanały które nie występują w żadnym bukiecie?

Na listę po lewo klikasz prawym klawiszem myszy i wybierasz coś tam nadawców nie używanych czy jakoś tak. Te kanały których nie masz na listach podswietla się na zielono i nadany im zostanie Index X. Posortujesz po indexie i wywalisz wszystkie z X. Następnie jak wgrasz listę na boxa to w konsoli daj killall enigma2

otwieramy listę w dreamboxEdytor , po lewej stronie w oknie:

Nadawcy > prawym klawiszem myszy >w oknie - zaznacz jako nowe nadawców ,nie użytych w zbiorach ( zaznacza te kanały np: w kolorze zielonym ).

Po lewej stronie głównego okna szukamy funkcji >Flagi - powcisnienciu na nie upozadkuje nam kanały zaznaczone na kolor zielony i teraz mozemy je po prostu usunać:

klikamy na i w kolejności zieloną linie - wciskamy Shift na klawiaturze i klikamy na ostatni kanał zielony ( podświetli je nam wszystkie np: na niebiesko) > teraz na klawiaturze wciskamy Delate i mamy je usunięte,potem zapisz i GOTOWE.

Przed wgraniem do boxa wywalamy wszystkie pliki z rozszerzeniem _org

Guest carolef

Super dzięki. Potrzebne mi to było do opcji czyszczenia niepotrzebnych piconów. Tak z paczki 16mega zrobiła się 3 megowa paczka pikonów. Mam tylko to co mam na liście, zero śmieci ;]

• 1 year later...

Super dzięki. Potrzebne mi to było do opcji czyszczenia niepotrzebnych piconów. Tak z paczki 16mega zrobiła się 3 megowa paczka pikonów. Mam tylko to co mam na liście, zero śmieci ;]

Podpowiesz jak to zrobiłeś? :)