Gość carolef Opublikowano 24 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 Tworzę listę programem dreamboxEDIT. Po prawej mam swoją poukładaną listę kanałów a po lewo listę nadawców. Na liście nadawców jest cała masa śmieci. Kanały które nie są w żadnym bukiecie i na pewno ich nie będę oglądać. Jak je szybko usunąć? To znaczy wywalić kanały które nie występują w żadnym bukiecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 25 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Na listę po lewo klikasz prawym klawiszem myszy i wybierasz coś tam nadawców nie używanych czy jakoś tak. Te kanały których nie masz na listach podswietla się na zielono i nadany im zostanie Index X. Posortujesz po indexie i wywalisz wszystkie z X. Następnie jak wgrasz listę na boxa to w konsoli daj killall enigma2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 25 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 ...wybierasz coś tam nadawców nie używanych czy jakoś tak. .. To mało precyzyjne "coś tam, jakoś tak", można prosić o konkrety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
richter Opublikowano 25 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 otwieramy listę w dreamboxEdytor , po lewej stronie w oknie: Nadawcy > prawym klawiszem myszy >w oknie - zaznacz jako nowe nadawców ,nie użytych w zbiorach ( zaznacza te kanały np: w kolorze zielonym ). Po lewej stronie głównego okna szukamy funkcji >Flagi - powcisnienciu na nie upozadkuje nam kanały zaznaczone na kolor zielony i teraz mozemy je po prostu usunać: klikamy na i w kolejności zieloną linie - wciskamy Shift na klawiaturze i klikamy na ostatni kanał zielony ( podświetli je nam wszystkie np: na niebiesko) > teraz na klawiaturze wciskamy Delate i mamy je usunięte,potem zapisz i GOTOWE. Przed wgraniem do boxa wywalamy wszystkie pliki z rozszerzeniem _org Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość carolef Opublikowano 25 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Super dzięki. Potrzebne mi to było do opcji czyszczenia niepotrzebnych piconów. Tak z paczki 16mega zrobiła się 3 megowa paczka pikonów. Mam tylko to co mam na liście, zero śmieci ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 25 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Pisałem z głowy stąd moja nieszczegolowosc. Do tego co napisał @richter trzeba dodać jeszcze komendę w konsoli bo jak tego nie zrobimy to powrócą nam kanały nieużywane w bukietach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
richter Opublikowano 25 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Mamy gotowa listę,otwieramy edytorem ( połączenie z boxem poprzez telnet ) ,w ustawieniach edytora włączony restart i dalej jak w załaczniku , wgrywa,części starocie i robi pełen restart boxa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kusiu Opublikowano 2 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 Super dzięki. Potrzebne mi to było do opcji czyszczenia niepotrzebnych piconów. Tak z paczki 16mega zrobiła się 3 megowa paczka pikonów. Mam tylko to co mam na liście, zero śmieci ;] Podpowiesz jak to zrobiłeś? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi