Gość Dafi Opublikowano 12 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 Witam Dopiero zaczyna edukację z tunerami linuxowymi . Chciałbym zapytać , wgrałam do czarnego Nboxa soft Freebox OpenPLi 8.2.1 mod by tux (te trzy pliki), a nie wiem jak wgrać ten plik .img ? Przy okazji zapytam , jak wgrać skina (nie chodzi mi o te co są do pobrania przez tuner ,tylko o tenhttp://forum.sputnik-sat.info/topic/21941-nbox-enigma2-skins/)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość red Opublikowano 12 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 Może troche jaśniej? jaki plik img? Na co wgrałaś do nand czy na pendrive. Czytamy FAQ tam jest wszystko opisane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dafi Opublikowano 13 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2013 Ok , wgrałem do Nand ten soft ,,ADB5800xx_freebox_OpenPLi_mod_by_tux_live_nand_01_05_2013.tar.gz,, ,a nie wiem jak się wgrywa jeszcze ten plik ,,ADB5800xx_freebox_OpenPLi_mod_by_tux_live_nand_01_05_2013.tar.gz.md5 ,, . Faq czytałem i tam właśnie jest jak się wrywa soft ( właśnie te trzy pliki,a nie wiem jak się wgrywa ten czwarty plik z drugiego linku do Nand) Chciałbym wgrać jeszcze ten skin powyżej co dałem link. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 13 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2013 plik .md5 to suma kontrolna pliku głównego w celu sprawdzenia poprawności pobrania pliku tar.gz. Co do skina → obawiam się, że nie da rady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dafi Opublikowano 13 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2013 Aha , bardzo dziękuję za szybką odpowiedź . Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 14 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2013 Skórkę możesz ściągnąć (wersję 1.2 raczej) i rozpakować 7-zipem (tego ipk w środku też) a następnie wrzucić na tuner przez ftp zgodnie ze strukturą katlogów. Ale czy będzie działać, to nie wiem, więc lepiej tego nie rób jeżeli masz system w NAND. Zrób sobie wersję do testów na pendrive. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 14 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2013 Tak na szybko sprawdziłem przepakowałem zmieniłem .pyc na .pyo skin odpala... w testów nie robiłem. Muszę przestrzec skin ma PIG... a używanie skina z PIG z "kiepskim" zasilaniem może skutkować skasowaniem u-boota. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dafi Opublikowano 14 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2013 Dzięki Panowie , to nie będę kombinował z tym skinem bo jeszcze jestem za cienki z Nboxów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi