Gość Firell Opublikowano 5 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Dziś probówalem wgrać najnowsza odsłonę do grateli, uboot od freeboxa, Pendrive 32 gb fat 32 usb 3.0 Pliki z archiwum bezpośrednio na dysku Trzymam POWER pojawia się PROG i FAIL, próbowałem na dwóch dekoderach i dwóch pendrive'ach (obydwa 32gb 3.0) Jakieś porady ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 5 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Może jakiś prymitywny pendrak do 2GB z FAT32? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firell Opublikowano 5 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Nie posiadam w tym problem... Pożyczyłem od sąsiada 4GB poszło, 3.0 jednak nie śmiga z BSKA ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tata61 Opublikowano 5 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 witam sformatuj pena programem SDFormatter powinno pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Setu Opublikowano 10 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 Próbowałem różnych sposobów na ten problem,a pomogło dopiero usunięcie partycji i ustawienie jej od nowa + format programem GParted (pen HAMA 8gb). Wszelkie próby formatów i low level formatów z windowsa nie rozwiązywały problemu. Natomiast kiedy próbowałem wgrać soft do dekodera Golden Interstar LX1 pomógł jedynie zakup pena SONY 8gb. Oczywiście tylko FAT32. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 10 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 Ogólnie w przypadku pendrajwów problemem jest Windows sam w sobie, a dokładniej jego sterownik do obsługi pamięci USB. Cokolwiek by nie robić (tak normalnie) to pędrak w Windows ma jedną partycję i nie da się założyć więcej. Cała procedura partycjonowania została ukryta przed użytkownikiem. Można pokombinować podmieniając odpowiednie sterowniki i oszukując system tak, że pendrajwy są jednak traktowane jak dyski na USB, czyli da się je normalnie partycjonować. W sumie nie wiemy więc co tam dokładnie na pendrajwie zakłada Windows :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 10 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 @mickey chyba bardziej miał na myśli, że w Linux odpalasz fdisk/cfdisk i potem mkfs.xxx i tyle. Nie trzeba nic ściągać. A swoją drogą to nie rozumiem dlaczego w Windows nie można ot tak wybrać partycji i systemu plików dla nośnika mobilnego. W linux nawet dyskietkę szło partycjonować :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi