Gość wrybka Opublikowano 23 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2014 Przez roztargnienie wrzuciłem na pendrive'a pliki dla ADB2850ST zamiast ADB5800xx. Zacząłem nieświadomie wgrywać do NOR i zawiesiło się na PROG. Zorientowałem się dopiero jak zobaczyłem co jest na penie, że pliki są dla ADB2850ST zamiast ADB5800xx. Teraz tylko już wisi na U-boot 1.3.1 053 i nie idzie go zaktualizować z dobrym systemem. Da się coś z tym teraz zrobić? Został tylko Kabel pod DEBUG czy da się może zworkę z zapasowym bootem przestawić? Nie wiem co robić by dalej czegoś nie pochrzanić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shouces Opublikowano 23 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2014 Przede wszystkim to masz możliwość zaktualizowania uboota? Czy po przytrzymaniu guzika power wskakuje napis PROG? Jeżeli nie to spróbuj zmienić zworkę na jakiś zapasowy uboot i z niego wgrać oprogramowanie oraz zaprogramować ponownie A20. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wrybka Opublikowano 24 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2014 Przestawiłem zworkę na zapasowy uboot i dopiero wtedy mogłem zaktualizować oprogramowanie. Na wyświetlaczu jest OK po aktualizacji ale po restarcie stoi na uboot 1.31... Z tego co się zdążyłem zorientować trzeba wgrać mu poprawne środowisko ENV i coś poustawiać. Nie bardzo wiem jak to zrobić. Kabel będzie potrzebny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 24 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2014 A zworke to przestawiałeś bo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shouces Opublikowano 24 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2014 Jeżeli wisi na 1.3.1 053 to brakuje ENV. W odpowiednim dziale jest program oraz opis jak wygenerować. Wgrywasz to tak samo jak uboota albo soft czyli przytrzymanie guzika POWER. http://forum.xunil.pl/index.php/topic,928.0.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 24 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2014 Pytałem się nie bez przyczyny. Jak działa na zapasowym to.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wrybka Opublikowano 24 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2014 Jeżeli wisi na 1.3.1 053 to brakuje ENV. W odpowiednim dziale jest program oraz opis jak wygenerować. Wgrywasz to tak samo jak uboota albo soft czyli przytrzymanie guzika POWER. http://forum.xunil.pl/index.php/topic,928.0.html Bo podstawowy uboot jest uwalony jak mniemam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 24 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2014 Co prawda nie mam bladego pojęcia o nboxie, ale na logikę... Skoro masz uwalonego podstawowego i zaczynasz kombinować z zapasowym, to co się stanie jak uwalisz zapasowy? Czy aby nie powinieneś najpierw przywrócić do życia podstawowy uboot? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wrybka Opublikowano 24 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2014 No tak ale który mam wybrać? Wystarczy, że przestawię zworkę na podstawowy i wgram jeden z ubootów z folderu uboot_nand_crc32_384_07112011? Tam są trzy do wyboru w zależności od adresu pamięci? fst_a0000000 fst_a0200000 fsu_a0000000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość frankk Opublikowano 24 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2014 Po pytaniu widać , że kolega raczej od strony technicznej mniej zaawansowany. FST , FSU to typ kostki pamięci (to pisze na niej) Zdecydowana większość to FST, ale to trzeba znać ! Zalecam mimo wszystko wgranie pod kontrolą "debug" , jednym słowem lepiej chyba podpiąć sie pod złącze i wtedy przynajmniej widać co się dzieje dokładnie i można korzystać ze wszystkich dostępnych poleceń u-boot-a , w tym info o płycie tunera . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi