Gość buldoog Opublikowano 3 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 Jak w temacie po kliknięciu "Grab Screenshot" jest tylko czarny ekranik, ewentualnie pojawia się samo OSD. Co może być nie tak? Czy Wy też macie taki sam efekt ? Najnowszy image. Sprawdzane na kliku komputerach z różnymi przeglądarkami i systemami. Streaming działa OK. Na sofcie konkurencji działa poprawnie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 3 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 Nie wiem co jest na sofcie konkurencji i z czego korzystają. Tu screenshot zapisywany jest w /tmp i za każdym screenem podmieniany. Wystarczy go zgrać na kompa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość buldoog Opublikowano 3 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 Po zgraniu pliku z /tmp jest to samo - czarny prostokąt. :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 3 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 Jest szansa, że trzeba przydzielić więcej kb dla /tmp Zerknij do /etc/sysconfig/system.conf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość buldoog Opublikowano 3 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 No to zrobiłem w pierwszej kolejności i dałem 1024k (domyślnie 128k). @tux: a Tobie to działa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 3 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 Video się nie zruca, tylko OSD. Ja miałem tak zawsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość buldoog Opublikowano 5 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2013 Problem zdaje się nie dotyczy Webif'a, a czegoś w systemie: nbox:~# /usr/bin/grab -j10 /hdd/screenshot.jpg AiO Dreambox Screengrabber v0.82 Detected STB: STb7109 Grabbing 32bit Framebuffer ... ... Framebuffer-Size: 1920 x 1080 Grabbing Video ... ... converting Video from YUV to RGB color space ... Video-Size: 0 x 0 Resizing Video to 1920 x 1080 ... Merge Video with Framebuffer ... Saving 24 bit /hdd/screenshot.jpg ... ... Done ! nbox:~# w zasobie /hdd pojawia się plik screenshota ale jest to ciągle pusty (czarny) prostokąt. Przy próbie z opcją -v: nbox:~# /usr/bin/grab -v -j10 /hdd/screenshot.jpg AiO Dreambox Screengrabber v0.82 Detected STB: STb7109 Grabbing Video ... ... converting Video from YUV to RGB color space ... Video-Size: 0 x 0 Saving 24 bit /hdd/screenshot.jpg ... Empty JPEG image (DNL not supported) nbox:~# Tak jakby brakowało jakiejś biblioteki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość arekh5 Opublikowano 5 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2013 Potwierdzam u mnie jest też tak.. i plik ktory powinien zrobic zrzut ekranu to 5 kilo, a samo osd to 20 kilo.. Bardzo ładnie przedstawił problem to @buldoog Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi