Gość hajnel87 Opublikowano 15 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 witam. Mam tuner nbox BSKA i wgraną Graterlia. wszystko fajnie działa tylko co jakiś czas się zawiesza obraz i wyskakuje pingwin w lewym górnym rogu i po pewnym czasie się zawiesza całkowicie. I pomaga tylko reset. co może być nie tak? proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skubi Opublikowano 15 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 W jakim stanie są kondensatory? Próbowałeś wgrać system na nowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hajnel87 Opublikowano 15 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 właśnie teraz rozkręciłem i sprawdzałem kondensatory wszytko ok. spróbuje na nowo wgra oprogramowanie. A może by ze się przegrzewa ale nie czuje jakiegoś znacznego ciepła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 15 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 właśnie teraz rozkręciłem i sprawdzałem kondensatory wszytko ok Mam nadzieje, że sprawdzenia dokonałeś odpowiednim przyrządem (miernik pojemności) a nie na oko. Pisze o tym niezależnie czy te kondensatory są OK czy NIE bowiem na oko się tego nie ocenia. Na oko to już widać końcową fazę agonii kondensatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hajnel87 Opublikowano 17 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 tak do informacji to po odkręceniu górnej pokrywy tunera, przestał się zawieszać. czyli z mojego punktu widzenia teraz ma troszkę lepsze chłodzenie (lepsza cyrkulacja powietrza). wniosek tuner się troszkę przegrzewał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 17 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 Kondensatory do wymiany ... dekoder powinien stabilnie pracować z zamkniętą pokrywą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kumcio Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 hajnel87 a czy miałeś dostęp do dekodera po www, terminalu, debugu?? U mnie też pingwin zaczyna chodzić i pomaga tylko restart. Wszystkie kondensatory wymieniłem na nowe (470, 1000, 1500 uf) i dalej to samo. Sprawdzałem i dostęp do dekodera przez www, terminal i debug jest. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi