JaGrab3 Opublikowano 29 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 Cześć, od jakiegoś czasu zauważyłem, że dziwnie włącza się standardowy timeShift: po naciśnięciu pauzy obraz gaśnie na sekundę, potem wraca i zaczyna przycinać, licznik timeshifta przesakuje 1,2,1,2 . Ponowne podwójne naciśnięcie pauzy, już poprawnie odpala timesifta, czyli obraz zatrzymuje się, i licznik odlicza. Czy spotkaliście takie zachowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macoss Opublikowano 19 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2016 Dzisiaj zainstalowałem na moim ADB5800 czysty system i niestety mam to samo, autor wątku znalazł rozwiązanie lub ktoś może podpowiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jordi Opublikowano 20 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 U mnie czasami dzieje się podobnie. Timeshifta używam sporadycznie, więc bywa że jest tak jak opisałeś, a czasami jest ok. Nie jestem jeszcze na 100% pewien, ale chyba to ma związek z usypianiem dysku który u mnie też raz się wyłącza zgodnie z ustawieniami, a innym razem nie. Czy masz domyślnie włączony dysk czy jest usypiany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macoss Opublikowano 20 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 Czy masz domyślnie włączony dysk czy jest usypiany? Usypiany po dwóch minutach. Również używam sporadycznie, a co ciekawe w poprzedniej wersji systemu timeshift działał poprawnie - system wybudzał dysk po czym zatrzymywał obraz. Muszę to dzisiaj sprawdzić ale wczoraj podczas testów timeshift zadziałał raz poprawnie, od razu po restarcie nboxa, kolejne próby przyniosły wyżej opisany rezultat. Scalono wiadomość: [time]1474403707[/time] timeshift sam się naprawił :) dzisiaj działa poprawnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 20 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 A sprawdzałeś zawsze na tym samym kanale? Ogólnie mam wrażenie, że lepiej działa na kanałach HD niż SD, ale tak czy inaczej zależy od kanału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shouces Opublikowano 21 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2016 Odkąd pamiętam to timeshift na nboxie czy uhd tak działa. Często tak się dzieje jak nie zawsze :) Trzeba się po prostu przyzwyczaić do tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariusz178 Opublikowano 4 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2016 No właśnie TIMESHIFT: Graterlia to bardzo dobre oprogramowane ale dyskwalifikuje go TIMESHIFT. Nigdy nie wiadomo co się stanie gdy naciśniesz przycisk PAUSE. Albo czarny ekran albo się nie zatrzyma albo idzie ze skokami.Oczywiście nie mam pretensji do Twórców programu (zrobili kupę roboty), ale szkoda że ta pauza nie działa. Kiedyś nawet na "badziewnym" (tunerku, oprogramowaniu) Który miałem, klikałem pauzę i mogłem odebrać na przykład telefon, a teraz to boję się go naciskać. Permanent timeshift też nie daje rady.... szkoda. Tego bardzo brakuje. No cóż zobaczymy może kiedyś i ten problem zostanie rozwiązany........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shouces Opublikowano 4 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2016 Czytając Twój komentarz mam wrażenie, że nie używałeś nigdy innego oprogramowania na tym tunerze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariusz178 Opublikowano 5 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2016 Shouces: "Czytając Twój komentarz mam wrażenie, że nie używałeś nigdy innego oprogramowania na tym tunerze" Nie wiem czy do mnie ten post ale pewnie nie. Gdy bym się jednak pomylił to proszę o wskazówki który tuner i które oprogramowanie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shouces Opublikowano 5 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2016 To nie wina systemu, na nboxy itp. nie ma alternatywnego oprogramowania gdzie ten timeshift działałby prawidłowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AbrahaM Opublikowano 5 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2016 To nie wina systemu, na nboxy itp. nie ma alternatywnego oprogramowania gdzie ten timeshift działałby prawidłowo. słusznie. wszystkie wersje softów bazujące na engima2 mają problem z timeshift. problem jest zarówno z timieshift wbudowanym, jak i timeshift jako wtyczka. można przypuszczać, że to byłoby do naprostowania, jakby się jakiś programista uparł i za to zabrał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi