robert_cz Opublikowano 15 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 Zauważyłem pewien problem z aktualizacją list przez opkg. Osobiście korzystam z Twojej listy i doceniam Twoją pracę przy tej liście. Po aktualizacji listy przez opkg znika blokada rodzicielska na kanałach. Czy można by temu jakoś zaradzić, np. plik z zablokowanymi kanałami ustawić jako konfiguracyjny w paczce opkg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 15 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 Podajcie jaki to plik i da się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 15 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 kontrola rodzicielska o ile się nie mylę zapisywana jest w pliku blacklist Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 15 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 Za troszkę będzie update. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert_cz Opublikowano 15 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 Mój przykład blacklist to: 1:0:1:1F:578:13E:820000:0:0:0: 1:0:1:0:0:0:0:0:0:0:FROM BOUQUET "userbouquet.dbe06.tv" ORDER BY bouquet Zablokowany jest bukiet wiadomo jaki i jeden z nickelodeon-ów. Rozumie ktoś strukturę tego pliku? Ja podejrzewam, że jeśli coś w aktualizacji się zmieni z kolejnością bukietów, to i tak blokada na bukiet będzie działać na inny bukiet niż była założona. Pierwszą linijkę już też rozumiem, wybrałem trochę nieszczęśliwy SID: 001F i w pliku są odcięte zera z początku. http://radiovibrations.com/dreambox/services.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 15 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 Na liście plików od braku zmiany jest blacklist teraz. Tylko ten czy jeszcze coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert_cz Opublikowano 15 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 Na liście plików od braku zmiany jest blacklist teraz. Tylko ten czy jeszcze coś? Mam jeszcze jedną prośbę co do paczek z listami kanałów. Czy w pliku blacklist tym domyślnym może być blokada na bukiet kanałów xxx? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 15 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 Wszystko może. Tylko ja nie mam na to czasu. Jak toś zrobi, podeśle to się da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert_cz Opublikowano 16 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 Wszystko może. Tylko ja nie mam na to czasu. Jak toś zrobi, podeśle to się da. Dla listy z tematu taka blokada w tym pliku powinna wyglądać tak: 1:0:1:0:0:0:0:0:0:0:FROM BOUQUET "userbouquet.dbe06.tv" ORDER BY bouquet Jak widać jest ona zależna od tego czy nie zmieni się kolejność (nazwa pliku) ulubionych. Widzę, że w aktualnej liście pojawiły się blokady. dziękuję. Mam pewną propozycję, czy z "gołego systemu można wyrzucić plik "blasklist", bo i tak jest pusty, a opkg przez to nie chce go aktualizować, bo uznaje go za plik konfiguracyjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi