robert_cz Opublikowano 4 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 Witam, Od zawsze, na wszystkich dystrybucjach enigmy, na różnych odbiornikach miałem i ciągle mam problem ze strumieniowaniem niektórych kanałów np. MTV Rocks, zapytania o klucze do oscam idą, oscam odpowiada, a na VLC ciemno. Jak w VLC sprawdzi się szczegóły strumienia "Narzędzia->informacje o kodeku" jest kilka strumieni z obrazem o różnych identyfikatorach, może to jest problemem, tylko gdzie może być jego źródło. Na 98% innych kanałów wszystko działa bez problemu. Włączając na nboxie ten sam kanał działa bez problemu. Ma ktoś jakiś pomysł gdzie szukać i komu zgłosić ten błąd? Sprawdźcie, proszę, u siebie czy macie tak samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shouces Opublikowano 4 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 U mnie taki problem występuje z wieloma kanałami, które próbuję streamować z jednego dekodera na drugi. Na komputerze zauważyłem problem z włączeniem Polsat HD oraz nie wiedzieć dlaczego np. Polo TV przy strumieniowaniu zacina się (tak jakby bufor nie wyrabiał) na komputerze. Sprawa o tyle dziwna, że kanały HD z dużo większym bitrate chodzą bez problemu a takie Polo TV czy Power TV zacinają się z jakością SD... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert_cz Opublikowano 4 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 Oddzielmy dwa tematy, zacinanie i kompletny brak obrazu. Zobaczysz proszę ten kanał który podałem: MTV Rocks? U mnie Polsat HD tak samo się zachowuje, kilka strumieni Video i brak obrazu. Podsumowując, ten sam problem wygląda, że jest na: - Polsat HD, - MTV Rocks, - Boomerang, Potwierdzicie, dodacie jakieś swoje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość herpoi Opublikowano 4 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 Wtyczki - OpenWebIF i załączyć opcję: Dodaj nazwę kanału do info strumienia. Powinno pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert_cz Opublikowano 4 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 Na niektóre kanały pomogło, po kolei weryfikuję. Dam znać. A może poprosić Tuxa, żeby domyślnie włączyć ten parametr? Jest to dostępne w jakimś pliku konfiguracyjnym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shouces Opublikowano 4 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 U mnie przy odtwarzaniu w VLC nic to nie zmieniło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert_cz Opublikowano 4 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 U mnie przy odtwarzaniu w VLC nic to nie zmieniło. A w którym problemie nic nie zmieniło? Polsat HD Ci działa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shouces Opublikowano 4 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 Nie Edit: Jednak coś się zmieniło. Wcześniej próbowałem odtwarzać z listy na której miałem wszystkie kanały w bukiecie. Gdy ściągnąłem plik bezpośrednio do jednego kanału (Polsat HD) obraz się pokazał. Później jeszcze potestuje z innymi kanałami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość herpoi Opublikowano 4 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 Jak ściągasz listę dla całego bukietu to nie zadziała, ale jak będziesz ściągał sobie pliki dla pojedynczych kanałów to powinno być ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert_cz Opublikowano 4 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 Testuję na VLC Opcja ta pomogła na kanały o których pisałem powyżej: - Polsat HD, - MTV Rocks, - Boomerang, ale nie pomogło na: - TLC HD, - TVP Rozrywka, - ATM Rozrywka, - Polsat Food, - E! Polska, - Travel Channel, - TV 6 - TVR HD - jeszcze sprawdzam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tequila Opublikowano 4 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 Potwierdzam. VLC nie daje rady na tych kanałach, tylko printuje: [0x7f3130c04c08] ts demux debug: libdvbpsi (PMT decoder): Table version 2, i_extension 10500, section 0 up to 0, current 1 [0x7f3130c04c08] ts demux error: libdvbpsi (PMT decoder): 'program_number' don't match Pocieszenie. MPlayer odtwarza bez problemu ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shouces Opublikowano 4 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 Mnie niestety nie ratuje ściąganie poszczególnych plików .m3u z openwebif bo streamuje sobie niektóre kanał na drugi dekoder a tam jak wiadomo muszę mieć wpisane na sztywno dane do streamu :) Może za jakiś czas ktoś poprawi to w systemie bo wszystkie rozwiązania, które padły w temacie są jak widać połowiczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert_cz Opublikowano 4 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 Potwierdzam. VLC nie daje rady na tych kanałach, tylko printuje: [0x7f3130c04c08] ts demux debug: libdvbpsi (PMT decoder): Table version 2, i_extension 10500, section 0 up to 0, current 1 [0x7f3130c04c08] ts demux error: libdvbpsi (PMT decoder): 'program_number' don't match Pocieszenie. MPlayer odtwarza bez problemu ;-) A te zrzuty masz z linuxa, tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tequila Opublikowano 4 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 Potwierdzam. VLC nie daje rady na tych kanałach, tylko printuje: [0x7f3130c04c08] ts demux debug: libdvbpsi (PMT decoder): Table version 2, i_extension 10500, section 0 up to 0, current 1 [0x7f3130c04c08] ts demux error: libdvbpsi (PMT decoder): 'program_number' don't match Pocieszenie. MPlayer odtwarza bez problemu ;-) A te zrzuty masz z linuxa, tak? Tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert_cz Opublikowano 4 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 A jakiś pomysł na dalsze poszukiwania, bo na Windows nie udało mi się neża niczym odpalić tych kanałów, na androidzie MX Player sobie radzi. Wie ktoś jak to sprawdzić po stronie Enigmy? Gdzie szukać przyczyny błędu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tequila Opublikowano 4 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 Materiał nagrany z tych kanałów, również się nie odtwarza w VLC (ten sam błąd). Wklepując błąd do google'a zostaniemy przekierowani na pewne zagraniczne forum, na którym ktoś ma taki sam problem w LG Smart TV z kanałem Fox HD. Czy to zatem aby nie problem samego strumienia, lub bibliotek użytych w odtwarzaczach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert_cz Opublikowano 4 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 A może zgłosimy ten problem VLC? Tu? : https://forum.videolan.org/ Jak bebugować VLC? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shouces Opublikowano 4 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 Panowie :) Ten sam problem jest na innym tunerze, który z VLC ma niewiele wspólnego... Spróbujcie jeszcze odpalać kanały przez wtyczkę VU+ enigma2 do XBMC. U mnie to w kilku przypadkach kiedyś pomagało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert_cz Opublikowano 4 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 Panowie :) Ten sam problem jest na innym tunerze, który z VLC ma niewiele wspólnego... Spróbujcie jeszcze odpalać kanały przez wtyczkę VU+ enigma2 do XBMC. U mnie to w kilku przypadkach kiedyś pomagało. Dobrze, ale może, skoro inne programy sobie radzą, to może programiści VLC coś podpowiedzą rozwiązując to w swoim programie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tequila Opublikowano 4 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 Panowie :) Ten sam problem jest na innym tunerze, który z VLC ma niewiele wspólnego... Spróbujcie jeszcze odpalać kanały przez wtyczkę VU+ enigma2 do XBMC. U mnie to w kilku przypadkach kiedyś pomagało. Ale może używa biblioteki libdvbpsi :), lub fragmentu kodu z libdvbpsi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość herpoi Opublikowano 4 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 - TVP Rozrywka, - ATM Rozrywka, - Polsat Food, - E! Polska, - Travel Channel, - TV 6, - Polo TV Z ciekawości sprawdziłem i powyższe kanały u mnie chodzą bez zająknięcia. - TLC HD, - TVR HD Stream także odpala ale tnie, z tym, że na moim lapku każdy stream HD tnie :) Tuner to ESI88, na lapku Windows 7, VLC 2.1.5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert_cz Opublikowano 4 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 - TVP Rozrywka, - ATM Rozrywka, - Polsat Food, - E! Polska, - Travel Channel, - TV 6, - Polo TV Z ciekawości sprawdziłem i powyższe kanały u mnie chodzą bez zająknięcia. - TLC HD, - TVR HD Stream także odpala ale tnie, z tym, że na moim lapku każdy stream HD tnie :) Tuner to ESI88, na lapku Windows 7, VLC 2.1.5. Może tu jest problem, bo ja mam nboxa. Poprosiłbym o potwierdzenie, lub nie kogoś z nboxem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shouces Opublikowano 4 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 Ja testuje na UHD ale na nbox'ie BSLA miałem problem z tymi samymi kanałami (np. ATM Rozrywka) - te tunery robią jako "serwer" natomiast odtwarzam na nbox'ie 2850. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert_cz Opublikowano 7 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2014 Ja testuje na UHD ale na nbox'ie BSLA miałem problem z tymi samymi kanałami (np. ATM Rozrywka) - te tunery robią jako "serwer" natomiast odtwarzam na nbox'ie 2850. A debug na nboxie robiłeś, jakie błędy tam masz? Mi VLC mówi coś takiego, jak mam ustawione na "ostrzeżenia": main info: stopping playback ts warning: pmt error: pid=770 already defined ts warning: pmt error: pid=777 already defined ts warning: pmt error: pid=868 already defined ts warning: pmt error: pid=869 already defined access_http warning: unimplemented query in control ts warning: pmt error: pid=794 already defined ts warning: pmt error: pid=208 already defined ts warning: pmt error: pid=213 already defined ts warning: first packet for pid=441 cc=0xe ts warning: first packet for pid=442 cc=0x4 ts warning: first packet for pid=443 cc=0x1 ts warning: first packet for pid=444 cc=0x2 ts warning: pmt error: pid=868 already defined ts warning: pmt error: pid=869 already defined ts warning: pmt error: pid=208 already defined ts warning: pmt error: pid=213 already defined ts warning: pmt error: pid=774 already defined ts warning: pmt error: pid=4369 already defined ts warning: pmt error: pid=769 already defined ts warning: pmt error: pid=773 already defined ts warning: pmt error: pid=771 already defined ts warning: pmt error: pid=772 already defined Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shouces Opublikowano 7 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2014 Nie, nie próbowałem :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert_cz Opublikowano 7 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2014 Apel do Tux-a. w domyśłnym pliku konfiguracyjnym przestawiłbyś na yes ten parametr?: # Use service name for stream config.OpenWebif.service_name_for_stream = ConfigYesNo(default=False) Bo bez tego sporo kanałów nie działa w strumieniowaniu. Napiszę też do twórców wtyczki, ale wątpię żeby zmienili domyślne zachowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 7 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2014 Update już istniejącego systemu mało realny. W nowych obrazach na stronie za trochę będzie zmienione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość herpoi Opublikowano 7 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2014 Lepiej zmienić w kodzie OpenWebIF na: # Use service name for stream config.OpenWebif.service_name_for_stream = ConfigYesNo(default=True) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert_cz Opublikowano 7 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2014 Update już istniejącego systemu mało realny. W nowych obrazach na stronie za trochę będzie zmienione. Wystarczy dla nowych, a dla istniejących Ci co będą szukać to znajdą. Lepiej zmienić w kodzie OpenWebIF na: # Use service name for stream config.OpenWebif.service_name_for_stream = ConfigYesNo(default=True) Pewnie, że lepiej, ale to by trzeba zgłosić developerom OpenWebif. zgłosisz, bardzo by to pomogło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość herpoi Opublikowano 7 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2014 Korzystamy z własnego forka, więc to nie powinien być problem, prawda @mickey? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 8 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2014 Postaram się pamiętać, jak będę aktualizował ... a czas już najwyższy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert_cz Opublikowano 8 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2014 Korzystamy z własnego forka, więc to nie powinien być problem, prawda @mickey? fork forkiem, ale zawsze lepiej poprawić u źródła, żeby potem nie musieć pamiętać o poprawianiu w naszym forku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość herpoi Opublikowano 8 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2014 Jak raz się poprawi to już nie trzeba pamiętać :) Ale masz rację, po poprawce można wysłać merge request do głównego gita OpenWebIf. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 8 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2014 Wyślę ... a czy zaakceptują, to już inna sprawa ;) Wysłane, zaakceptowane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slimaktlen Opublikowano 14 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2014 Witam do listy można dopisać jeszcze polsat Volleyball Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shouces Opublikowano 14 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2014 Akurat wczoraj dawałem streama koledze z Polsat Voleyball 1 HD oraz SD i działało prawidłowo :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fargot Opublikowano 16 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 Wersja VLC ma duże znaczenie. Opisywałem już raz ten problem w tym wątku: http://forum.xunil.pl/index.php/topic,943.msg15813.html#msg15813 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi