Gość tom8181 Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Witam Mam mały problem , a mianowicie po wymianie tunera z BSLA na UHD-88 . NA niektórych kanałach mam pikselozę po włączeni na dany kanał . Np. TVP 1HD SNR:79 AGC:89 po włączeni na niego jest pikseloza przez ok 3-5 sek. i idzie normalnie . Też podobny efekt na innych kanałach HD. TVP HD SNR: 80 AGC: 86 TVN HD SNR: 86 AGC:82 Polsat HD SNR:65 AGC:79 Dodam tylko że na tych Ustawieniach Instalacji satelitarnej działał poprawnie tuner BSLA . w czym może być problem ? Może w konwerterze mam taki Golgen Media GM-204S Quad ? Proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Użyj tunera B i napisz czy się poprawiło. Stawiam, że masz tuner na pamięciach SAMSUNG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tom8181 Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Na głowicy A nie działa. a o dziwo jak ustawiłem głowice A na nieskonfigurowana . To głowica B normalnie działa .Jak można to naprawić . Jaka pamięć to nie wiem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Na razie nie można naprawić. Póki co jeszcze nie wiadomo co jest. Na 99% tuner z pamięciami Samsung a te tunery mają odchyłki póki co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tom8181 Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Ok rozumiem wielkie dzięki za pomoc tux. A jeszcze mam takie pytanie cz można gdzieś zmienić głowicę aby najpierw było z głowicy B a potem w razie nagrywania z Głowicy A ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pppp Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2014 W menu masz ustawianie priorytetów glowic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tom8181 Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2014 OK wszystko gra wielkie dzięki dla @tux i dla @pppp . Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi