Gość papaciak Opublikowano 24 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 Jak w temacie, zmieniłem wpisy w /etc/sysconfig/system.conf ale nie działa. Co jeszcze trzeba zmienic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość future0 Opublikowano 24 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 masz ustawione vfd = on ? odhashowane ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiso Opublikowano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 restart zrobiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość papaciak Opublikowano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 Ustawione VFD=on Restart sprzętu zrobiony. Dekoder działa normalnie, tylko ten wyświetlacz pozostaje na Load. Wróciłem na chwilę do wyświetlacza LED i ten działa poprawnie. Ponowne zamontowanie VFD i znów stoi na Load. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość future0 Opublikowano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 Widocznie masz jakiś błąd w pliku system.conf. Ja też mam BSKA z VFD i działa, także winy szukaj u siebie a konkretniej w tym pliku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiso Opublikowano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 u mnie na BSKA + VFD mam led=off vfd=on i wszystko dzaiła poprawnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość papaciak Opublikowano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 Plik konfiguracyjny: # Plik konfiguracyjny systemu # -------------------------- # # --- Ustawienia Systemu --- # # -------------------------- # # WĹ‚Ä…cz/wyĹ‚Ä…cz automatyczny test systemĂłw plikĂłw na nBox # fscheck --> off nie sprawdzaj systemĂłw plikóœ podczas startu systemu # fscheck --> on (default)- sprawdzaj systemĂłw plikóœ podczas startu systemu fscheck=on # Deklaracje iloĹ›ci miejsca dla tempfs # ilość miejsca dla /tmp # wpisz ilość pamiÄ™ci w kilobajtach(np. 512k) lub off aby # przydzielić caĹ‚Ä… wolnÄ… pamięć RAM jako /tmp tmptmp=off # ilość miejsca dla /var/run varrun=64k # ilość miejsca dla /var/log varlog=32k # Konfiguracja SSH # on --> wĹ‚Ä…czony (default) # off --> wyĹ‚Ä…czony # jeĹĽeli wyĹ‚Ä…czysz SSH system podczas startu uruchomi telnet sshd=on # Konfiguracja dodatkowego lokalnego czytnika kart # tda8004 --> dla czytnika na TDA8004 # nbox --> dla czytnika wlutowanego w pĹ‚ytÄ™ nBoxa sci=nbox # Konfiguracja wyĹ›wietlacza w nBoxie # JeĹĽeli ustawisz led --> on lub vfd --> on wymusisz dziaĹ‚anie # wyĹ›wietlacza LED lub VFD w tunerach ADB5800xx. # W przypadku innych tunerĂłw nie ma znaczenia # ustawienie tej opcji led=off vfd=on # ------------------------------------ # # --- Ustawienia programĂłw/daemonĂłw --- # # ------------------------------------ # # Lista kanaĹ‚Ăłw uĹĽytkownika SERWER="http://xunil.pl/openpli/plugins" NAZWA_PLIKU="lista_tuxish.tar.gz" # Koniec pliku konfiguracyjnego Co więc w nim jest "nie tak"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiso Opublikowano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 u mnie on wygląda tak: # Plik konfiguracyjny systemu # -------------------------- # # --- Ustawienia Systemu --- # # -------------------------- # # Włącz/wyłącz automatyczny test systemów plików na nBox # fscheck --> off nie sprawdzaj systemów plikóœ podczas startu systemu # fscheck --> on (default)- sprawdzaj systemów plikóœ podczas startu systemu fscheck=on # Deklaracje ilości miejsca dla tempfs # ilość miejsca dla /tmp # wpisz ilość pamięci w kilobajtach(np. 512k) lub off aby # przydzielić całą wolną pamięć RAM jako /tmp tmptmp=off # ilość miejsca dla /var/run varrun=64k # ilość miejsca dla /var/log varlog=32k # Konfiguracja SSH # on --> włączony (default) # off --> wyłączony # jeżeli wyłączysz SSH system podczas startu uruchomi telnet sshd=on # Konfiguracja dodatkowego lokalnego czytnika kart # tda8004 --> dla czytnika na TDA8004 # nbox --> dla czytnika wlutowanego w płytę nBoxa sci=nbox # Konfiguracja wyświetlacza w nBoxie # Jeżeli ustawisz led --> on lub vfd --> on wymusisz działanie # wyświetlacza LED lub VFD w tunerach ADB5800xx. # W przypadku innych tunerów nie ma znaczenia # ustawienie tej opcji led=off vfd=on # ------------------------------------ # # --- Ustawienia programów/daemonów --- # # ------------------------------------ # # Lista kanałów użytkownika SERWER="http://xunil.pl/openpli/plugins" NAZWA_PLIKU="lista_tuxish.tar.gz" # Koniec pliku konfiguracyjnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 ... Co więc w nim jest "nie tak"? możesz z telneta wpisać komendę lsmod? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość papaciak Opublikowano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 Module Size Used by Tainted: P cec_ctrl 4776 0 fan_ctrl 704 0 smartcard 18808 2 platform 800 0 [permanent] stmalloc 1184 0 sth264pp 3840 0 player2 356036 2 stmalloc,sth264pp stmdvb 88368 23 player2 stmsysfs 29364 0 stm_monitor 5816 1 player2 pti 23244 1 stmdvb fe_core_bska 23256 1 stmdvb pseudocard 11268 2 player2,stmdvb stm_v4l2 7228 1 stmdvb p2div64 1196 2 player2,stm_monitor ksound 10000 1 player2 mpeg2hw 3280 0 mmelog 1400 0 avs 22976 1 stmdvb mme_host 22868 4 player2,stm_monitor,mpeg2hw,mmelog embxshm 19272 0 embxmailbox 5312 1 embxshm embxshell 17196 3 mme_host,embxshm,embxmailbox stmfb 37844 3 stmdvb stmcore_display_stx7100 135477 4 player2,stmdvb,pseudocard front_bska 3944 0 e2_proc 9412 4 cec_ctrl,fan_ctrl,player2,stmdvb simu_button 608 0 boxtype 920 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 front_bska Czym edytujesz plik system.conf ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość papaciak Opublikowano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 Zmiana w oknie WinSCP, prawoklik -> edytuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 Nie wiem co robi WinSCP. Spróbuj notepad++ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AbrahaM Opublikowano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 Nie wiem co robi WinSCP. Spróbuj notepad++ odpowiem Tobie i papaciak'owi, bo kiedyś to sprawdziłem: psuje zakończenia końca linii. edycję trzeba przeprowadzić albo przy pomocy editpad lite lub notepad++ albo na boxie przy pomocy vi/vim, nano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiso Opublikowano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 ja zmieniałem przez mc i jest git ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość papaciak Opublikowano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 Zrobione w notepad++, teraz działa. Dziwne, wcześniej do podobnych edycji używałem WinSCP i zawsze działało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 Zależy od tego co edytowałeś. Zasada mimo wszystko jest taka, że Linux ma inny znak końca linii niż windows i należy o tym pamiętać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 A może dla takich kluczowych plików używać dos2unix przy starcie systemu? Na pewno ułatwiłoby to życie użytkownikom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 Można użyć - pomysł OK. Ale czy to nie rozleniwi użytkowników? Osobna sprawa, że jest to jeden z pierwszych plików ładowanych przez skrypty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AbrahaM Opublikowano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 Można użyć - pomysł OK. Ale czy to nie rozleniwi użytkowników? Osobna sprawa, że jest to jeden z pierwszych plików ładowanych przez skrypty. plik softcam w sekcji startowania oscama można poprawić w parę sekund by konwertować konfigi na właściwy format, tylko... dos2unix z busybox to jakiś przeraźliwy kastrat nie wspierający wielu opcji i znaków blankietowych, jak już to przydałoby się "pełnoprawne" dos2unix... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 Komputery, a tuner sat jest jakby nie było komputerem, są po to by ułatwiać życie. Według mnie, jak można coś łatwo naprawić, lub zapobiec problemom, to trzeba to zrobić. Zwykli użytkownicy mają z tym problemy i nie jest to kwestia lenistwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi