Gość gregoryfx Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Witam, mam tuner nBox Recorder 5800 (czarny) Jest w nim oprogramowanie 7.1.7. Chciałem zmienić oprogramowanie na Freebox 8.2.1, gdy wykonuje wszystkie czynności według instrukcji, zawsze jest po napisie "PROG", "FAILED". Mam 4 pendrive i na każdym to samo. Po prostu jakaś plaga. Wejście USB jest dobre. Ma ktoś jakiś pomysł jak rozwiązać ten problem? Mam jeszcze jedno pytanko, oprogramowanie Freebox 8.2.1 nie ma wyboru w Soft Cam opcji mgcamd135, jak go dograć? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pppp Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2013 sformatuj pendrajwa na fat16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gregoryfx Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Niestety to samo. Jak wygląda sytuacja z 2 pytaniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pppp Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2013 w dodatkach jest bodajze mgcamd. Na pewno gdzies w ppanels Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2013 W PPanels jest sekcja konfiguracji a w niej ustawienie domyślnego softcam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gregoryfx Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Czyli odpowiedź na 2 pytanie mamy z głowy ale pozostaje właśnie wgranie softu... co tu zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Pokazuje tylko FAIL czy wcześniej coś jeszcze? np. S--1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gregoryfx Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Trzymam Power, pokazuję się PROG a za chwilkę FAIL i koniec... nic więcej. Udało się wgrać :) Z formatowałem pendrive przez \"Zarządzanie dyskami\" w \"Narzędziach administracyjnych\" i udało się za pierwszym razem! Teraz tylko pozostaję poszukać Soft Cam opcji mgcamd135 i oglądamy. Dziękuję wszystkim za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2013 zmienić system plików na FAT zastosować inny pendrive spróbować pendrive o pojemności nie większej niż 2GB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gregoryfx Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2013 znalazłem opcję mgcamd135 zaakceptowałem, ale nie mogę na FTP znaleźć folderu keys, gdzie zawsze znajdował się folderze var... Czy może coś jeszcze nie tak wybrałem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Wgraj przykładową konfigurację z Menu SoftCam. Po zmianie na MgCamd będą tam inne opcje niż przy OSCam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gregoryfx Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Super działa, tylko jeszcze nie mogę znaleźć gdzie się inicjuję dysk, bo w opcjach dysku jest tylko tryb czuwania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość red Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2013 FAQ -> instalacja dysku w terminalu przez ssh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gregoryfx Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Udało się dysk jest już wykrywalny. Dlaczego po wgraniu pluginu Permanent Timeshift, gdy naciskam przycisk rec, tą opcję są prawie wszystkie w języku angielskim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość red Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2013 1. Bo sie razem wszyscy ludzie z forum uczymy jezyka angielskiego 2. Bedzie stymulowało chęć nauki jezyków obcych u ciebie. 3. Nie przetłumaczone Odpowiedzi 1, 2, 3 nalezy sobie dopasować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gregoryfx Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2013 aha, to fajnie zawsze w przyjemnej atmosferze lepiej słówka wchodzą do głowy :) Pauze można przypisać pod inny przycisk? Szukałem w ustawieniach przycisków ale nie znalazłem takiej opcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi