Gość swiergus Opublikowano 16 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2014 Witam. Po ostatniej aktualizacji nie działa mi front panel tylko obsługa z pilota działa co może być nie tak??? Miał ktoś takie coś??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jacus Opublikowano 16 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2014 A no nie działa... na BSLA i BZZB. Ponoć na BSKA śmiga ale nie potwierdzam bo do takiego nie mam dostępu. Na tapecie ostatnio tylko esi itp. Więc trzeba poczekać bo to dość dziwny problem. Mi też bardzo doskwiera... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość swiergus Opublikowano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Nie dziala na bska bo mam taki tuner. No to czekamy na aktualizacje z rozwiazaniem problemu. Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiso Opublikowano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 na BSKA + VFD wszystko działa poprawnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jacus Opublikowano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 A kiedy robiłeś aktualizację? Ja robię na bieżąco a panel padł pod koniec maja. Mam pod opieką kilka boxów i na żadnym nie działa. Jedyny na którym chodzi ma ostatnią aktualizację 22.05 Na każdym mam włączone aktualizacje z "testing". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiso Opublikowano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 @jacus wczoraj wieczorem robiłem aktualizacje (gałąź stable) i wszystko działało. Przed chwilą pobrałem z opkg najnowsze skrypty ale czy wyświetlacz działa po tej aktualizacji dowiem się dopiero o 16.30. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Ci co mają problem z wyświetlaczem... Co pokaże u Was: opkg list-installed | grep glibc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jacus Opublikowano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 @kiso oki... ale mówimy o panelu po odpaleniu GOS bo przy samym starcie wybór źródła softu jest możliwy za pomocą panela. @tux glibc-gos - 2.10.2-1 glibc-libcrypt-gos - 2.10.2 a na działającym: glibc-gos - 2.10.2 glibc-libcrypt-gos - 2.10.2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 W takim razie póki co nie mam pojęcia. Żadna zmiana nie wpływała na to, a przynajmniej nie wiemy aby wpływała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiso Opublikowano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 mój błąd, chyba jeszcze śpię ;p - cały czas miałem na myśli wyświetlacz... jak wrócę do domu dam znać jak wygląda sprawa przycisków. potwierdzam, przyciski nie reagują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość spine Opublikowano 18 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2014 witam, po wczorajszej aktualizacji u mnie na dwóch BSLA również przestały działać przyciski na panelu wcześniej działały a poprzedni UP robiłem jakieś 3 tyg temu (po nim było OK)... po dzisiejszym się popsuło komenda: opkg list-installed | grep glibc wynik: GraterliaOS:~# opkg list-installed | grep glibc glibc-gos - 2.10.2-1 glibc-libcrypt-gos - 2.10.2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość niko Opublikowano 22 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2014 Potwierdzam, u mnie też nie działają przyciski. BSKA z VFD. Zamieniłem na chwilę FP na LED i jest to samo, brak reakcji na jakikolwiek przycisk. Z pilota wszystko ok. # opkg list-installed | grep glibc glibc-gos - 2.10.2-1 glibc-libcrypt-gos - 2.10.2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 22 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2014 Nie ma nikogo kto może przetestować więc daję tu. Sprawdźcie te wersje Font Panel. http://graterlia.xunil.pl/repodata_archive/release/sh4/frontpanels_1.9.0_sh4.ipk http://graterlia.xunil.pl/repodata_archive/release/sh4/frontpanels_1.9.1_sh4.ipk http://graterlia.xunil.pl/repodata_archive/release/sh4/frontpanels_1.9.2_sh4.ipk http://graterlia.xunil.pl/repodata_archive/release/sh4/frontpanels_1.10.0_sh4.ipk http://graterlia.xunil.pl/repodata_archive/release/sh4/frontpanels_1.11.0_sh4.ipk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość spine Opublikowano 22 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2014 Nie ma nikogo kto może przetestować więc daję tu. Sprawdźcie te wersje Font Panel. http://graterlia.xunil.pl/repodata_archive/release/sh4/frontpanels_1.9.0_sh4.ipk http://graterlia.xunil.pl/repodata_archive/release/sh4/frontpanels_1.9.1_sh4.ipk http://graterlia.xunil.pl/repodata_archive/release/sh4/frontpanels_1.9.2_sh4.ipk http://graterlia.xunil.pl/repodata_archive/release/sh4/frontpanels_1.10.0_sh4.ipk http://graterlia.xunil.pl/repodata_archive/release/sh4/frontpanels_1.11.0_sh4.ipk zainstalowałem wersje 1.11.0 restart i nadal nie działa chce teraz wrzucić 1.10.0 i niestety komunikat że nie mogę zrobić downgradingu z 1.11 do 1.10 poprzednich / starszych wersji również nie można wgrać - ten sam komunikat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 22 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2014 Tu trzeba pobawić się ręcznie. Zrobić kopię tego co masz. Wpakować paczki *.ipk po kolei. A następnie po FTP wgrywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 22 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2014 Mogę się mylić, ale zdaje się nie w tym problem - tytuł wątku trochę zamieszania robi. Nie chodzi o wtyczkę FrontPanel a o panel przedni (znaczy: guziki) w nboksie i ich obsługę w enigmie. Obsługę pilota, czyli komunikacją między enigmą a lircd, załatwia evremote2. A co obsługiwało guziki panelu czołowego? Coś w samej enigmie? Może tam był jakić patch do nboksa? Próbowałem podmienić binarkę enigmy na tą z 2014-04-24 (czy jakoś tak), ale GUI nie wstało wcale - pewnie za dużo zmian w bibliotekach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 22 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2014 Z tego co wiem @herpoi nakłada te same pacze + nowości na kolejne OpenPLi. Dlatego zastanawiam się czy to nie frontpanel bo klawisze zbiegły się z błędem unicode. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jacus Opublikowano 22 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2014 Pisałem wcześniej, że różne front panele na enigma2_2014-04-22 działają więc chyba enigma2_2014-05-29 jest problemem. Z kolei różne front panele na enigma2_2014-05-29 już nie. Oczywiście piszę o klawiszach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość niko Opublikowano 22 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2014 Miałem full backup NANDa sprzed aktualizacji enigmy do nowej wersji. Po powrocie do starszej wersji klawisze działają bezproblemowo. Ki czort zatem?... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 22 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2014 Na której ostatniej wersji OpenPLi działa panel? Sprawdźcie w Informacji o tunerze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jacus Opublikowano 22 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2014 hhhmmm.... też pisałem.... ostatnie poprawne działanie mam na enigma2_2014-04-22 z aktualizacją 2014-05-22 (oczywiście z test). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 22 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2014 Raz jeszcze. OpenPLi z kwietnia czy z maja? Konkretnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 22 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2014 Ja działające klawisze mam enigma2_2014-04-22-trunk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 22 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2014 Rozumiem, że powyżej już jest źle. Teraz można zacząć analizować co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość swiergus Opublikowano 9 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 Witam. I jak wyglada sprawa z front panelem nadal nie dziala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AbrahaM Opublikowano 9 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 Witam. I jak wyglada sprawa z front panelem nadal nie dziala. Jak nie działa, jak działa (osobiście sprawdziłem to dla 5800bsla i uhd88), od 26.06.2014 to jest poprawione. opkg update potem opkg upgrade i ma obowiązek działać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dzidek1 Opublikowano 9 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 Umne gałąź test i też nie działa w BSLA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AbrahaM Opublikowano 9 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 restart po aktualizacji był? akurat w tym wypadku (tj. usunięciu błędu dotyczącego przycisków na panelu) on jest konieczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 9 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 tak z ciekawości, co było powodem, że klawisze nie działały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AbrahaM Opublikowano 9 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 tak z ciekawości, co było powodem, że klawisze nie działały? przy paczkalizacji / porządkach (w ramach paczki dev-gos) się była zrobiła zguba w /dev :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dzidek1 Opublikowano 9 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 Aktualizacje robię na bieżąco i restart całego tunera był już robiony nie raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 9 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 Jeżeli to nie problem to spróbuj wgrać soft ze strony - tam też jest FIX i na 100%OK bo wczoraj pakowałem to do BSLA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AbrahaM Opublikowano 9 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 Aktualizacje robię na bieżąco i restart całego tunera był już robiony nie raz opkg install dev-gos --force-reinstall <-- to powinno pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość spine Opublikowano 9 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 u mnie również aktualizacje robię na bieżąco i restart całego tunera również ale nie pomogło opkg install dev-gos --force-reinstall <-- to powinno pomóc pomogło front panel wrócił do życia THX :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Quell Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Czy da się zrobić tak żeby nie było już problemów z przyciskami? Wrzucałem pobramy soft ze strony na nboxa i przyciski działały dopiero po poleceniu opisanym wyżej. Nie jest to duży problem ale forum uniknie takich samych pytań o niedziałające przyciski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Jak będzie chwila czasu to przeniesiemy test do release i przy okazji zrobi się też to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi