Marcin Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Jak w temacie. Jest jakiś skrypt? Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 python -O -m compileall / Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Ok. Mam folder, w folderze są jeszcze inne pliki niż *.py i czy ta komenda skompiluje tylko pliki *.py? Czy mam wyodrębnić same *.py i włożyć do jakiegoś katalogu? Rozumiem, że na powyższej komendzie po / mam dać adres folderu? Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Komenda kompiluje wszystkie pliki .py na .pyo (bez restartu GUI) E2 robi to podczas restartu GUI więc po co skrypt ;) A gdzie własna inicjatywa..., przecież wystarczyło "zapodać" kod w konsoli i nie było by tych pytań... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Wolałem zapytać niż narobić sobie bałaganu na dekoderze ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 A jaki jest cel..? Co chcesz osiągnąć (oczywiście jeśli tonie tajemnica)? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Przy okazji - od którejś wersji G2 jest skrypt "pycompile". Odpalasz w katalogu i leci kompilacja w nim i jemu podrzędnych :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Żadna tajemnica. Używam IPTV i niestety zawala mi dużo miejsca gdyż tak jak wspomniałeś po restarcie OpenPLI samo kompiluje do *.pyo. Ale zauważyłem, że nie wszystkie *.py kompilują się po restarcie do *.pyo dlatego chce to zrobić ręcznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 tak naprawdę to nic nie trzeba kompilować. Python doskonale radzi sobie z plikami py. A jak będziesz chciał z któregoś skorzystać to zostanie sam skompilowany w locie, bez żadnych dodatkowych komend. Jak plik jest nieużywany to nie jest kompilowany, i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi