Gość jakisneo Opublikowano 17 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 Witam. Czy istnieje możliwość zainstalowania Graterlia OS 2.1.0 w przypadku posiadania uboota B4T? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość voyteckst Opublikowano 17 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 Tak. Uruchamia się po prostu NAND Lamer lub wybiera odpowiednią partycję dysku. Skrypt instalacyjny update do nand jest w paczce z ubootem B4T. Sent from my Nexus 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jakisneo Opublikowano 17 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 No to niestety ale wykonałem chyba coś źle... Niestety soft nie może się załadować. Czy ktoś mógłby podać z jakim ubootem najlepiej współpracuje Graterlia? Ewentualnie o ile ktoś będzie tak dobry prosiłbym o jakąś paczkę krok po kroku co wgrywać. Jedynie mam nadzieję, że dekodera nie uszkodzę. No nic - noc długa trzeba działać, próbować. Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 17 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 Proponuję na początek FAQ na stronie projektu. Później jak będę pytania to je zadać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kwak Opublikowano 18 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2014 G2 działa bezproblemowo z B4T (sam go używam z lenistwa a nie żebym go bardziej preferował). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jakisneo Opublikowano 18 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2014 No to niestety w moim wypadku są jakieś problemy: 1. Próbowałem różnych u-bootów - b4t, lamerek, freebox. 2. Problem z załadowaniem Graterlia z NAND. 3. Instalowanie ENV - także nie rozwiało problemu. Jakieś propozycje, co robię źle?? Dodam jeszcze, że teoretycznie z pena wszystko aktualizuje się poprawnie - zawsze na końcu mam -OK-. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 18 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2014 A po aktualizacji Co masz na wyświetlaczu? NAND → Load? USBx → Load? NLam → Load? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jakisneo Opublikowano 18 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2014 Dokładnie - same load. Podobnie jak wrzuciełem GOS 2.1 na pena... Zgodnie z tematem: http://forum.xunil.pl/index.php?topic=871.0 Co dziwne wcześniej jak mi coś padło w sofcie (używałem OpenPLI 8.3) to nigdy nie miałem problemu z przywróceniem softu a że instalowałem często różne skiny, programy to praktycznie co 3msc na nowo instalowałem OP 8.3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 18 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2014 Co pokazuje się przed [glow=red,2,300]Load[/glow]. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jakisneo Opublikowano 19 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 Przed load mogę wybrać sobie z czego chcę bootować - mogę wybrać nand, usb, hdd itd. Chyba, że TUX chodzi Ci o to jakiem mam aktualnie uboota? To jest napis U-boot 1.3.1 53 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jakisneo Opublikowano 19 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 Udało mi się uruchomić w końcu :) Wszystkie siły zawiodły a co pomogło? Instalacja OPENPLI 8.3 a następnie Graterlii. Nie wiem jak, nie wiem czemu - nie pytajcie. Temat chyba do zamknięcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi