locarno Opublikowano 23 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 Witam, jak wiadomo ESI88 oraz nbox mają zabezpieczone dyski przed odczytem w komputerze. NBOX ma ATA password, a ESI88 jest zabezpieczone przez NagraVision3. Czy wgranie Graterilia OS przekonwertuje dysk na partycję linuxową (ext) i czy wtedy dysk będzie widoczny w komputerze ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gx Opublikowano 23 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 Nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gx Opublikowano 23 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 Na Allegro/Tablicy czasami są oferty odblokowania takich dysków za ok. 30 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość czerwus Opublikowano 23 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 Trochę o tym czytałem. Jest obszerna dyskusja w kilku tematach na elektrodzie. Generalnie potrzebujesz terminal do naprawy dysków (od 40zł) i oprogramowanie do serwisu dysków przykładowo PC3000 i sporo wiedzy na temat ich działania. Ja się poddałem i wysłałem tu: Link usunięto To jest do zrobienia, ale wiedza na ten temat jest dość trudna do zdobycia, ja np godzinami szukałem po necie i zazwyczaj moje poszukiwania kończyły się na tym co napisałem Ci w pierwszych dwóch zdaniach :) Dla jednorazowego użytku gra nie warta świeczki:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość czerwus Opublikowano 23 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 http://pcbhdd.pl/?93,terminal-dyskowy Proszę:) Ale z tego, że nie chciało Ci się wpisać w google "terminal+hdd" wnioskuję też, że nie dokopiesz się raczej do tego jak używać takiego terminala i nie uwalić dysku na amen :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 23 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 Temat zamykam ponieważ: na tym forum nie zajmujmey się łamaniem kodów i zabezpieczeń oraz...; Graterlia nie ma nic wspólnego z blokowaniem/odblokowaniem dysków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi