Gość Mzzyku Opublikowano 30 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 Witam wszystkich forumowiczy ... Od pewnego czasu mam spore problemy z moim nBoxem. Od jakiegoś czasu dosyć często się restartował, po restarcie kompleta zawiecha, wyciąganie wtyczki zasilania i czasem ożywał. Czasem padał uboot, więc wgrywałem na nowo uboota, później image do nand, ale z czasem restarty robiły się coraz częstsze - nawet po 5 sekundach działania. Niestety ostatnio wszystko się spsuło ... nowy uboot, nowy image i niestety nic dobrego się nie dzieje ... tuner rozpoznaje tylko jedną głowicę, przy czym nawet tej jednej nie da się skonfigurować. Po zatwierdzeniu uruchamiania z NAND, na wyświetlaczu wyświetla się LOAD i nawet gdy cudem system wstanie, to LOAD świeci dalej. Nie jestem super zaawansowanym użytkownikiem więc prosiłbym kolegów co mógłbym jeszcze sprawdzić ? Co mogło się stać, że jedna głowica jest niewidoczna ? Z góry dzięki za info i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 30 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 Wszstkie objawy wskazują na konieczność remontu nBoxa z zasilaczem włącznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mzzyku Opublikowano 30 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 Co masz na myśli mówiąc o remoncie ? Kondensatory ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 30 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 Kondensatory, zasilacz i jak trzeba scalaki w przetwornicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi